12.300 nüfuslu Harsefeld'in CDU'lu ilçe belediye başkanı Reiner Schlichtmann, " Lühmann'ın oturduğu bölgede gösteri yapmak acaba doğru mu" diyerek, yapılan gösteriye başından beri ilgisiz kalmıştı. Bölge halkının da  yürüyüş günü  çevrede yok denecek kadar az görülmesi de tuhaf karşılandı.

Tren istasyonu önünden başlayan ve şehir merkezinden geçerek devam eden gösteri soğuk havaya rağmen coşkulu geçti. Yürüyüşe katılanların hemen çoğunun genç olması ve Kiel, Bremen ve Hannover'den geldikleri duyarlılk açısından güzeldi.

Gösteri esnasında Kuzey İtalya'nın Verona şehrindeki bir askeri mahkemede iki kez ömür boyu cezaya çarptırılmış "Alfred Lühmann'ı bugün,yarın ve diğer günler de rahatsız etmeye devam edeceğiz" açıklamaları yapılarak, Nazi katillerinin hiçbir zaman unutulmayacağı ve affedilmeyeceği  ifade edildi. "Bırakın bu yaşlı adamı, son günlerini huzur içinde geçirsin demeyeceğiz" açıklamasıyla, Almanya'da hakkında en küçük bir davanın bile açılmamasını hukuk ve adalet açısından "utanç verici buluyoruz" denerek, Lühmann İtalyan yargısına teslim edilmelidir talebi, yürüyüşte en çok öne çıkartılan slogandı.



Gösteride Hitler'in o zamanki propoganda bakanı Hermann Göring Birliğine bağlı katliamlar yapan A.Lühmann ve birçok eski Nazi subayın katliamlarının dökümleri liste olarak açıklanarak, "Nazi katillerince İtalya'daki katledilmiş yüzlerce sivilin yakınlarına tazminat ödenmelidir" talebi dile getirildi. Savaş suçlusu Lühmann gibi onlarca Nazi katilinin Almanya'da sessizce yaşamlarını huzur evlerinde sürdürdükleri belirtildi. Harsefeld Avcılar Kulübü tarafından bu senenin ilkbaharında, "70 yıldır üye olmasından dolayı onurlandırıldığı ve bölgede saygıyla tanınan bir ormancı olmasının" insanlık açısından yüz karası olduğu anlatılarak,  geçmişiyle hesaplaşamayan bir toplum geleceğe doğru bakamaz açıklamasıyla gösteri olaysız sona erdi.