Yeni Özgür Politika gazetesiyle dayanışma gecesinide sunumu Adnan Arı yaptı. Salonu tamamen dolduran kitlenin program akışını çoşkuyla ve dikkatle dinlemesi görmeye değerdi.

Değişik yöresel folklor oyunlarıyla kitleyi selamlayan Kiel folklor ekibi Koma Nudem yoğun alkış aldı.

Daha sonra sahneye Hamburg Sol Partinin en genç Eyalet milletvekili Cansu Özdemir gelerek ilgiyle dinlenen bir konuşma yaptı. Kürt halkının Avrupa’daki kurumlarına sahip çıkmaları gerektiğini belirtti. Artık Avrupa devletlerinin Kürtlere terörist gözüyle bakmaktan vazgeçmeleri gerektiğini söyleyerek Kürt halkının asıl terörü Paris katliamında gördüğünü vurguladı.

BDP Van milletvekili Nazmi Gür ise, Kürtçe yaptığı konuşmasında, 21 Mart 2013 Newroz’unda Sayın Abdullah Öcalan’ın yapmış olduğu açıklamanın Ortadoğu’nun geleceğini değiştirecek bir projenin ve tüm halkların ve ezilen kesimlerin gelecek projesinin olduğunu vurguladı.

Bu sürece nasıl gelindiğine değinen Gür, bu sürecin barış umudu ve çabasını barındırdığı tarihi bir süreç olduğunu ve bu günlere gelinmesi için otuz yıllık bir mücadele verildiğini söyledi: ‘Meclisin geri çekilmeye ilişkin bir karar çıkarması gerekmektedir. Bunun için dünya örnekleri de vardır. Mandela’nın cezaevinde kaldığı uzun yıllardan sonra özgürlüğüyle birlikte Güney Afrika’da sorunun çözümü gelişmiştir. Kürt sorunun çözümü için sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğe kavuşması şarttır’ diyen Gür, halkı bu konuda yürütülen kampanyaya güçlü katılmaya çağırdı.


Gece Pınar Yıldız, Cihan Çelik, Ozan Cane ve Kawa’nın sundukları müzik dinletisiyle geç saate kadar devam etti.


Foto: Zahit Ekinci