Cumartesi günü saat 13.00 de şehir merkezinde toplanan 'Gezi Hamburg' adlı inisiyatif üyeleri, ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarda Berkin Elvan'ın katilinin Başbakan Erdoğan olduğunu iddia ederek, hükümetin acilen istifa etmesi istendi. Duyurusu facebook üzerinden kısa bir zaman içinde yapılan ve yürüyüş halinde Türkiye Başkonsolosluğu önüne kadar devam etmesi planlanan gösteri, beklenen katılımın olmayışından dolayı başladığı yerde miting olarak devam etti.


Soğuk bir havada devam eden gösteri esnasında herhangi bir dernek ve teşkilat adına döviz ve flama taşınmaması dikkatleri çekti. Etkinlik esnasında bir ilk yaşanarak, açık kürsü halinde konuşmak isteyenler görüşlerini mikrofona gelerek dile getirdi. Çeşitli kitle dernekleri üye ve yöneticilerinin de söz aldığı miting esnasında, Türkiye'deki son siyasal gelişmeler örneklerle dile getirilerek, "kitlelerin 12 yıldır baskıcı, despot bir anlayışla yönetilmeye çalışıldığı" vurgulandı.


15 yaşındaki Berkin Elvan'ın polisin gaz fişeği kapsülü sonucu 269 gün komada yattıktan sonra hayatını kaybetmesinin baş sorumlusu olarak, Başbakan Erdoğan suçlandı. Berkin Elvan'ı 'terörist' ilan eden bir Başbakanın Türkiye için yüz karası olduğu dile getirilerek,


"Gezi olayları ile başlayan ölümler, 15 yaşındaki evladımız Berkin Elvan ile zirveye ulaşmıştır.Türkiye'de artık vicdanlar ağlamaktadır, gözyaşları kan olmuştur. Yaptığı yolsuzluk ve hırsızlıkları ayyuka çıkmış AKP hükümeti tam bir bataklık içindedir." açıklaması yapıldı. Çevreden geçenlerin yoğun ilgi gösterdiği gösteri esnasında gençlerin almanca ve türkçe bildiri dağıtmaları etkinliğe ilgiyi daha da artırdı.


Yapılan konuşmalar şu şekilde devam etti;" AKP iktidarının artık ülkeyi yönetme meşruiyeti kalmamıştır ve toplum, meşruluğunu yitirmiş bir iktidara karşı, direnme hakkını kullanmaktadır" açıklamasından sonra "Hükümet istifa", "Hırsız Tayyip istifa", Katil Erdoğan" ve "Berkin Elvan Ölümsüzdür" ,"Katil AKP, işbirlikçi ABD" sloganlarıyla gösteri devam etti.