Haber merkezi

 

Wilhelmsburg Bürgerhaus’da gerçekleştirilen parti kongresinde eyalet listesinin başında Katharina Fegebank seçilirken, Jens Kerstan ikinci sırada yer aldı.

 

Fegebank, Hamburg’da SPD’nin tek başına iktidar olmaması için çalışacaklarını ifade ederek, olası bir SPD-Yeşiller koalisyonuna sıcak baktıklarını  söyledi.

 


Yeşiller Partisi Hamburg seçimleri için 200 bin euro değerinde bir bütçe ayırdı.

 
FİLİZ DEMİREL TEKRAR ADAY 


Yeşiller Partisi ve partisinin Çalışma ve İşgücü Politikaları Sözcüsü Filiz Demirel 9. sıradan yüzde 82,2’lk oy çoğunluğuyla tekrar aday gösterildi.
 


Kulislerden alınan bilgiye göre Hamburg Türk Toplumu Başkanı (TGH) Nebahat Güçlü’nün 9. sırada Filiz Demirel’e karşı 9. sıradan yarışmak istediği ancak olası tepkiler ve parti yetkililkerinin araya girmesi nedeniyle 9. sıradaki adaylığından vazgeçtiği öğrenildi.

 
GÜÇLÜ HÜSRANA UĞRADI 



TGH çalışanlarını parti kongreyesine getiren Güçlü,  15. ve 17. sıradan milletvekili için adaylığını denedi. Dört turda da ( oylama işlemlerinin tekrarlanması nedeniyle) yeterli çoğunluğu almayan Güçlü’nün bugün yapılacak blok seçimlerinde tekrar aday olacağı belirtildi.

 
GÜÇLÜ’NÜN KONUŞMASI TEPKİ ALDI



Güçlü partililere hitaben yaptığı ‘’TGH’yı bugüne kadar SPD yuvası olan bir durumdan kurtararak Yeşiller’e çevirdim. Eşcinseller Gününde ( Christopher Street Day) Eşcinsellerin bayrağını TGH’ya dikeceğim. Hamburg'da kral Scholz'un tahtını sarsacağız. TGH'da kadın kotasını % 40 lara yükselttim.


Sosyal ağım ( Netzwork) çok güçlü. Beni seçtiğiniz takdirde bütün bu sosyal çevremi Yeşiller Partisi yararına kullanacağım’ şeklinde konuşması özellikle göçmen kökenli seçmenler arasında tepki aldı. Güçlü’nün parti içindeki eşçincel seçmenlerden oy toplamak için bu yönde bir konuşma yaptığı belirtildi.


GÜÇLÜ’DEN BASINA TEHDİT 



Öte yandan Güçlü’nün oy kullanma sırasında diğer adaylarla birlikte fotoğrafını çekmek isteyen Avrupa Postası Genel Yayın Yönetmeni Adil Yiğit’e ‘’ Beni çekmeyin, fotoğrafımı yayınlarsanız sizi mahkemeye veririm’ şeklinde tehdit ettiği öğrenildi.

 
BLOK OYLAR BUGÜN DEVAM EDECEK

 


Erkek ve kadın adaylar arasında milletvekilliği adaylıklar arasında yoğun istek bulunduğundan blok liste seçimlerine ise bugün devam edilecek.

 


Bilindiği gibi, Yeşiller Partisinden Murat Gözay ise daha önce yapılan seçimlerinde Hamburg-Mitte seçim bölgesinden birinci sıradan aday gösterilmişti.