Belediye Sarayı'nda Sol Parti Parlamento Grubu'nun düzenlediği görkemli bir Newroz kutlaması yapıldı. Geçen seneki katılımdan daha fazla ziyaretçinin geldiği kutlamada, çok sayıda Alman izleyicinin bulunması dikkat çekti. Salonun tamamen dolduğu etkinlik esnasında, güncel siyasal gelişmeler ve Newroz'un günümüzdeki önemi üzerine konuşmalar yapıldı. 

Hamburg Sol Parti Federal Meclisi Milletvekili Jan van Aken, Sol Parti Eş Başkanı Katja Kipping, Sol Parti iç politika, hukuk ve mülteciler sözcüsü Christiane Schneider ile Sol Parti Hamburg Milletvekili Cansu Özdemir ve Mehmet Yıldız etkinliğe katılanlar arasındaydı.

FEDERAL MİLLETVEKİLİ JAN VAN AKEN: EL KAİDE ALMAN YAPIMI SİLAH KULLANIYOR

Hamburg Sol Parti Federal Milletvekili Jan van Aken konuşmasına ‘Newroz Piroz Be!’ sözleriyle başlayarak, geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleştirdiği Suriye / Rojava gezisindeki izlenimlerini aktardı. Operasyonlarda yakalanan birçok El Kaideci teröristin pasaportlarındaki Türkiye giriş-çıkış mühürlerinin tesadüfi olmadığına da değinen Jan van Aken, Alman Hükümetini de suçladı. Suriye’deki savaşta hem rejim tarafından hem de dış destekli İslamcı terör çeteleri tarafından kullanılan Almanya ve Fransız yapımı silahlara dikkat çeken Jan van Aken, Alman hükümetinin bu konudaki sorumluluğuna işaret etti.

BELEDİYE SARAYI'NDA NEWROZ ŞARKILARI YANKILANDI

Yapılan konuşmaların ardından resepsiyonun kültür programında İranlı kadın korosu Nahid Samadian, Ermeni ses sanatçısı Anna Deinyan ile Kürt sanatçı Leyla Xan sırayla sahne aldılar. Kürt ve İran mutfağından lezzetli yemeklerin de sunulduğu resepsiyon coşkulu çekilen halaylarla son buldu.