Almanya'nın Hamburg kentinde geçen yılın 30 Eylül tarihinde Portekizli bir restoran sahibi tarafından kafasından kurşunlanarak öldürülen Ankaralı "Çinçin" lakaplı Ercan Dal'ın (49) mahkemesi sona erdi.

Portekiz kökenli "Casa Alfredo" adlı St. Georg semtindeki İtalyan restorantın sahibi 5 çocuk babası Alfredo S. (52) ifadesinde, Ercan Dal'ın bir süredir kendisinden "zorla haraç" aldığını iddia etmişti.  Hamburg da ağır ceza mahkemesi savcısı Joachim Bülter tarafından 3 yıl, üç ay ceza istemiyle yargılanan Portekizli Alfred S.'nin davası haftalardır sürmekteydi. Alfredo S.'nin avukatı, müvekilinin ölüm korkusundan 'nefsi müdafa' sonucu Ercan Dal'ı öldürerek " kendisini savunduğunu" ileri sürdü ve beraatini istedi. Mahkeme savcısı beraat kararını verdi.



YAKINLARINDAN KARARA TEPKİ: ADALET BU MU?

Kafasından kurşunlanarak öldürülen Ercan Dal'ın yakınları beraat kararına tepki göstererek, "Bu mu adalet. Bu tek kelimeyla hukuk adına skandaldır" sözleriyle mahkeme salonundaki camları ve duvarı yumrukladılar. 

OLAY NASIL OLMUŞTU

Geçtiğimiz yılın eylül ayında kendisinden bir süredir haber alınamayan "Çinçin" lakaplı Ankaralı Ercal Dal'ın yeğeni polise başvurarak amcasını kaybolduğunu belirtmişti.



İfadesinde Ercan Dal'ın en son uğradığı "Casa Alfredo" adlı bir restorantın aniden "tadilat dolaysı ile kapalıdır" yazısından şüphelendiğini ifade ederek şikayette bulunmuştu. Aramada polis köpeklerinin zeminden koku alması üzerine olay yerine teknik ekip çağrılmış ve yapılan kazı çalışmalarının ardından Ercan Dal'ın cesedine ulaşılmıştı