Süheyla Kaplan- Hamburg


Demirel,
"Döner Kesmekle Oy Toplanmaz" başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, televizyondaki tartışma programı ile bu partilerin göçmen politikası koşusunda samimiyetsizliğini ortaya koydugunu ifade etti.



Demirel, "Geçen son iki yılda Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütünün işlediği cinayetlerin aydınlanması gündeme oturmuşken, bu konuda tek söz bile sarfetmemek, Almanya`da yaşayan milyonlarca göçmen kökenli insanın sorunlarına bir dakika bile ayırmamak, hiç bir şekilde kabul edilemez. Almanya`da göçmen kökenli nüfus yaklaşık 25 % oranında, Hamburg`da bu oran %30`a ulaşıyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Seçim kampanyalarında göçmen kökenli işyerlerini ziyaret edip, döner kesmekle siyaset yapılmayacağını belirten Demirel, açklamasını şöyle sürdürdü;

"Bugün Almanya genelinde 5,8 Milyon oy hakkına sahip göçmen kökenli vatandaş yaşıyor. Bu kitlenin oylarını gerçekten kazanmak isteyen partiler, samimi bir politika yapmalı ve sadece seçimlerden önce renkli plakartlarla sokakları donatan şov politikasından vazgeçmelidir.

Biz Yeşiller Partisi olarak göçmenler için eşit haklar ve katılımcı bir politika talep ediyoruz. Bunun için öncelikle eğitimde eşitlik, herkese yerel seçim hakkı , çifte vatandaşlık ve ırkçılıkla mücadele kapsamında yeni düzenlemeler getirilmesi ve yaşadığımız Almany'da Hoşgeldin Kültürünün' artması için çalışmalarımza devam edeceğiz"



KORSANLAR PARTİSİ'NDEN DE AĞIR ELEŞTİRİ




Korsanlar Partisi"nden milletvekili adayı olan gazeteci Mustafa Akpolat, 'Düell' adı altında sahnelenen tiyatro programıyla Angela Merkel (CDU) ve Peer Steinbrück (SPD) tam anlamıyla utanç verici ve kötü bir tiyatro oynu sahnelendigini söyledi.


Akpolat,
Almanya’da 22 Eylül’de yapılacak genel seçimler öncesi CDU Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel ile Sosyal SPD başbakan adayı Peer Steinbrück, canlı yayınlanan programda, sözüm ona karşı karşıya geldiler. Bu karşı karşıya geliş danışıklı bir dövüşün bir birini yormayan iki rakibin sonuçta çok sıradan bir tv programından öteye geçmedi..

Milyonlarca insanın TV başında merak ederek izlediği 'Duell' tam anlamıyla kötü bir tiyatrodan başka bir şey değildi. Genel çizgilerle, Vergi,enerji politikası, istihdam, emeklilik, ve bakım parası,ekonomi ve dış politika, Suriye, euro krizi,ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ile ilgili dinleme skandalı gibi konularında görüşlerini aktardı" dedi.

UTANÇ VERİCİ

İki partinin Başbakan adayları Angela Merkel ve Peer Steinbrück'un göçmenlerin sorunları, Nazi cinayetleri, NSU davası, ırkçılık gibi konulara
değinmediklerini ifade eden Akpolat, ."Bunu her iki parti açısındanda utanç verici olarak görüyorum. Yayının yapıldığı tv kanalları ise, adı bile geçmeyen göçmenlerinde vergileri ile yayın yapmaktalar. Ayrıca medya kuruluşlarınıda kınıyorum"şeklinde konuştu.