-Avrupa Postası-

 

Bu davanın siyasi bir dava olduğuna inanan ve haksız işten çıkarılmaya karşı gazetecilik adına sonuna kadar mücadele ettiğini ifade eden Kaplan, Yargıtay’ın onama kararı ile davanın ikinci kez lehine sonuçlandığını söyledi.

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) avukatı Meliha Selvi’ye teşekkür eden gazeteci Kaplan, ‘’Gazetecilik bir tutkudur. AA ve AA ile özdeşleştiğim gazetecilik mesleğim benim için bir tutkuydu. Türkiye’de araştırmacı gazeteciliğin ve basın örgürlüğününün gerçekleri yazmak adına yargılandığı bir dönemde hukuka olan güvenimi asla yitirmedim. Haklı olan mücadelemde sonuna kadar direnmek istedim. Bir gazeteci için ‘onurunun kaybedildiğini hissettiği an ’ kaleminin kırıldığı bir andır. Toplumsal sorumluluk hissetmeye başladığınızda gazetecilik sizin artık bir yaşam biçiminiz haline gelmiştir. Kalemlerin kırılmadığı bir dünya yaratıyorsak, işte o an toplumsal olarak özgürüz demektir’ dedi.

 

Toplam 6,5 yıl AA’da görev alan Süheyla Kaplan, araştırmacı kimliği ve çalışkanlığı ile tanınıyordu.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

 

T.C.

YARGITAY

7. Hukuk Dairesi

ESAS NO              : 2013/3403

KARAR NO          : 2013/1781       

Mahkemesi       : Ankara 14. İş Mahkemesi

Tarihi                    : 10/12/2012

Numarası            : 2011/1091-2012/1679

Davacı                  : Süheyla Kaplan vekili Av. Meliha Selvi

Davalı                   : Anadolu Ajansı Taş. vekili Av. Ferhat Cimbar

Dava Türü           : İşe iade




YARGITAY  İLAMI



Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün, Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmekle, temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dosya incelendi, gereği görüşüldü:

Dosyadaki yazılara, hükmün Dairemizce de benimsenmiş bulunan yasal ve hukuksal gerekçeleriyle dayandığı maddi delillere ve özellikle bu delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre davalı vekilinin yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı temyiz harcının temyiz edene yükletilmesine, 27/02/2013 gününde oybirliğiyle KESİN olarak karar verildi.

 

 

Başkan V.         Üye                            Üye                      Üye                                      Üye

T.Erturan        A.N.Uygur Yeşil    M.Akkuş             R.Taşdelen                        Ö.F.Herdem   

Harç-Davalı

24,30 TL O.H.

21,15 TL P.H.

 3,15 TL Kalan