Alman die Welt gazetesinin geçtiği son dakika haberine göre, Alman Federal Kriminal Dairesi'ne, (BKA) G20 zirvesinden bir gün önce (6 Temmuz 2017) Türk makamlarından cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir suikast ihbarı yapılacağı iletildi.

Edinilen bilgiye göre ihbarda, Alman polisi kılığındaki kişilerin Erdoğan'a suikast düzenleyebileceklerine yer verildi. Türk makamları tarafından BKA'ya yapılan ihbarda eski bir Türk polisi olduğu belirtilen ve ismi Alman polislerine verilen kişi hakkında önlem alındığı açıklandı.

Hatırlanacağı üzere Hamburg'da düzenlenen G-20 zirvesi öncesi Erdoğan beraberinde ABD'de Türk Büyükelçiliği önündeki barışçıl göstericilere saldıran korumalarının da Hamburg'a gelmesi için Alman makamlara başvuru yapmıştı. Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel bunu reddetmişti. Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote ise G20 öncesi komisyonda yaptığı açıklamada, ABD'de olaylara adı karışan ve haklarında arama kararı çıkarılan Türk korumaların G20 zirvesine katılmaları halinde koşulsuz tutuklanacaklarını ifade etmişti.