16 Nisan Pazar günü yapılan anayasa değişikliği için referandum oylamasında mühürsüz oyların, YSK tarafından geçerli sayılmasına yönelik protesto gösterileri, Türkiye'den sonra yurt dışında da başladı.

Dün Almanya'nın başkenti Berlin ve Köln kentlerinden sonra, Fransa'nın Strasbourg kentinde yüzlerce gösterici tarafından "Şaibeli ve Mühürsüz Seçim" yenilensin döviz ve pankartlarıyla protestolar düzenlendi.

"HAYIR BİTMEDİ DAHA YENİ BAŞLIYOR"

Frankfurt'ta "Hayır bitmedi daha yeni başlıyor" başlığı altında 21 Nisan Cuma günü saat 17:30 da Frankfurt / Zeil de bir protesto mitingi yapılacak.

Hayır Komitesi tarafından yapılan çağrıda şu sözlere yer verildi:


"Türkiye'de 16 Nisan Pazar günü yaşanan şaibeli referandum oylamasının yenilenmesi ve ülke halklarına  yönelik planlı yapılan haksızlık, hırsızlık ve referandum hilesini protesto etmek için, yarın Frankfurt'ta meydanlarda olacağız. Oylarımıza sahip çıkalım.! Verdiğimiz oyların takipçisi olalım. Parlamentoyu fesh etmeyi planlayan, tek adam sistemini hayata geçirmeyi hedefleyen, anayasa değişikliği oylamasındaki YSK eliyle Erdoğan'ın imdadına yetişilen sahtekarlığa karşı sessiz kalmayalım! Pankartlarımız ve özgürlük türkülerimizle alanlara çıkarak, zalimin zulmüne karşı sesimizi yükseltelim."