Kazada ölen Türkiye kökenli gençlerden Haydar Kocaman ve Abdulhamid Karlıdağ'ın cenazeleri dün Trabzon'da toprağa verilmek üzere Stuttgart'tan THY İstanbul aktarmalı gönderildi.

 

Ferhat Küçükoğlu için Pforzheim'da tekrar cenaze namazı kılılındı. Namazdan önce Ferhat'ın çalıştığı Rasttat'taki Mercedes firması temsilcisi Hans Dieter bir konuşma yaptı. Dieter konuşmasında "çok çalışkan iyi bir insandı onu unutmayacağız "dedi.

 

Gençlerin ölüm haberini alan dostları ve arkadaşları Pforzheim Müslüman mezarlığına akın etti. Bu acı haberi alan yakınları, "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın, bu acıya dayanmak çok zor. Allah sabır versin" diye dua ettiler.

 

Giresun'lu olan 27 yaşındaki Ferhat Küçükoğlu'nun bir de erkek kardeşi olduğu; Rasttat Mersedes firmasında usta olarak çalıştığı kaydedildi. Sözlü olan Ferhat'ın çocukluk arkadaşı Abdulhamid ile bacanak olacağı yazında büyük bir nişan hazırlığı yaptığı belirtildi.

DİTİB Pforzheim Fatih camii din görevlisi Harun Demirel kıldırdığı cenaze namazına 300 kişi katıldı. Ferhat Küçükoğlu'nun cenazesi önce arabayla daha sonra da omuzlara alınarak tekbir ve dualarla Pforzheim Şehir mezarlığında bulunan Müslüman mezarlığında defnedildi. Cenazeye katılanlar gözyaşlarını tutamadı.