Göçmen kökenli babaların medya çalışmaları vasıtasıyla bilinçlendirilmesine yönelik hazırlanan www.iva-nrw.de internet sitesinin açılışı Essen´de gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla yapıldı. Toplantıda ayrıca „Report“ adlı yayın da tanıtıldı.

Almanya´nın en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya´da, göçmen kökenli babaların çocukları yetiştirilmesi ve eğitiminde sorumluluk bilinçlerinin geliştirilmesi adına uygulamaya konan projelerin kamuoyuna tanıtılması ve bu alanda yeni projelerin kazanılması adına hayata geçirilen halkla ilişkiler çalışmalarına Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı´nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla start verildi. Toplantıda www.iva-nrw.de internet sitesinin resmi açılışı yapılırken, ilk sayısı TAM Vakfı Direktörü Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan´ın „göçmen ailelerde baba rolü“ bir makalesiyle yayınlanan Report adlı yayın da tanıtıldı.

Nisan ayında oluşturulan Kültürlerarası Baba Çalışmaları Uzmanlık Komisyonu üyeleri Ataman Yıldırım, Antonio Diaz, Evangelos Karamanlis, Christian Gollmer, Shabena Hanif , Gökhan Kabaca, Gürkan Uçan, Timur Bozkır, Michael Tunç ve Cem Şentürk´ün hazır bulunduğu toplantıda IVA NRW redaksiyon kurulu start butonuna basarak çalışmaları resmi olarak başlattı.

TAM Vakfı Basın Sözcüsü Cem Şentürk, Kültürlerarası Baba Çalışmaları Eyalet Koordinatörü Christian Gollmer, BIFF Başkanı ve gazeteci Antonio Diaz´dan oluşan redaksiyon kuruluna, her ay bir uzmanlık komisyonu üyesi eşlik edecek. Redaksiyon kuruluna komisyon adına ilk dahil olan üye Ataman Yıldırım (AWO Düsseldorf), Kültürlerarası Baba Çalışmaları Uzmanlık Komisyonu çalışmalarının, el ele verildiğinde pek çok şeyin kolaylıkla başarılabileceğine güzel bir örnek olduğunu belirterek, „kamuoyu çalışmaları alanında attığımız bu adımla önemli kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum“ dedi. Kamuoyu çalışmalarının, babalara yönelik projeler alanında profesyonelleşme sürecini hızlandıracağına ve yeni aktörlerin kazanılmasına önemli katkıda bulunacağına inandığını belirten eyalet koordinatörü Christian Gollmer ise, babalara yönelik projeler geliştirmek isteyen kuruluşlara konsept geliştirme konusunda destek sunduklarını kaydetti.

Etkinlikte ayrıca, aylık olarak yayınlanacak „Report“ başlıklı yayın da tanıtıldı. İlk sayısı TAM Vakfı Direktörü Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan´ın „göçmen kökenli ailelerde babanın rolü“temasını işleyen yayın, aylık periyotlarla yayınlanacak.

Kültürlerarası Baba Çalışmaları Uzmanlık Komisyonu Üyeleri

Ataman Yıldırım (AWO Düsseldorf)
Antonio Diaz (BIFF Dortmund)
Evangelos Karamanlis (Caritasverband Düsseldorf)
Christian Gollmer (Coach e.V. Köln, Landeskoordinationsstelle für Interkulturelle Väterarbeit NRW)
Erol Çelik (Elternnetzwerk NRW)
Shabena Hanif (Elternnetzwerk NRW)
Gökhan Kabaca (Kommunales Integrationszentrum Kreis Unna)
Gürkan Uçan (Kommunales Integrationszentrum Stadt Herne)
Timur Bozkır (Kommunales Integrationszentrum StädteRegion Aachen)
Michael Tunç (Stiftung Zentrum für Türkeistudien und Integrationsforschung)