Essen'de CDU ve SPD'nin oylarıyla Fuar binasının yeniden yapılandırması için 123 milyon Avroluk'luk yatırıma karar verildi. Bu kararla birlikte, Essen Belediyesi 100 milyon Avro'luk kredi alıp Fuar'a yatırım yapacak.


Yeşiller Partisi Essen İl Başkanı Gönül Eğlence, Belediye'nin ekonomik sorunları nedeniyle „Bu önümüzdeki yıllarda başka projeler için – örneğin okulllara yatırım, kültür politikası bağlamındaki yatırımlar, spor alanlarında ya da uyum politikası bazındaki projelere yatırım  yapma amacıyla kredi alınamayacak demektir. Kaldı ki, Fuar yönetimi 123 milyon avroluk yatırımın yeterli olacağını net bir şekilde kanıtlayamadı. Essen’de bir Berlin havalimanı faciası yaşamak istemiyoruz“ dedi.

Kararın geri alınamaması taktirde bundan sonra bu dallarda yapılacak olan tüm yatırımlar için, başka projelerin bütçelerinden tasarruf edilmesi bekleniliyor.  

 

Essen Belediye'sinin bu kararını geri çevirmek üzere Yeşiller Partisi, Sol parti, Korsanlar ve Essen'de faal olan bir çok sivil toplum örgütü (aralarında Attac ve BUND vb.) bir araya gelerek halk oylamasına gitmek üzere imza kampanyası başlatmıştır. Halk oylaması için internet sayfası yanı sıra, çeşitli sosyal medya araçları da kullanılarak imza kampanyası, Belediye’nin hukuk müşavirleri tarafından Cuma günü gelen onay ardından resmen başlatılmıştır.