Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı binasında gerçekleştirilecek „Meslek Danışmanlığının Uzun Gecesi“ [Lange Nacht der interkulturellen Berufsberatung] etkinliği kapsamında gençler ve velileri 18 ila 24 saatleri arasında uzmanlarla görüşebilecek. Etkinliğe katılım ücretsiz ve randevu almak gerekmiyor.

Essen´de faaliyet gösteren mesleki eğitim alanında faal kuruluşlar, İş Ajansı, Sanayi ve Ticaret Odası, Jobcenter, Genç Göçmen Hizmetleri, Jugendhilfe Essen GmbH, Gençlik Dairesi, Essen Göçmen Dernekleri Birliği ve TAM Vakfı mesleki geleceklerine dair sorularına yanıt arayan göçmen gençleri ve velilerini, 4 Eylül akşamı, „Meslek Danışmanlığının Uzun Gecesi“ etkinliğine davet ediyor. Programın gerçekleştirimini KAUSA Servis Merkezi Essen (KAUSA Servicestelle Essen) üstleniyor.

Programa katılanlar mesleki eğitim konusunda farklı bilgi edinme imkanlarından yararlanabilecekler. Dokuz tecrübeli meslek danışmanıyla alışılagelmiş iş saatlerinin dışında yüzyüze görüşme imkanı bulacak olan katılımcılar, görüşme öncesindeki bekleme süresini de bir tiyato pedagogu eşliğinde kendi yeteneklerini keşfederek eğlenceli bir biçimde geçirecekler. Bunun dışında da partner kuruluşların bilgi broşürleri de katılımcıların dikkatine sunulacak. Görüşmelerin ardından ise gençler ücretsiz olarak profesyonel özgeçmiş fotoğrafı çektirecekler.

TAM Vakfı´ndan Essen´e 30. Yıl Armağanı

„Meslek Danışmanlığının Uzun Gecesi“nin organizasyon giderlerini bu yıl 30. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan TAM Vakfı üstleniyor. Pilot etkinlik olarak tüm Almanya´da ilk kez gerçekleştirilecek aksiyon, hedef grubun ilgisi ve edinilen tecrübeler ışığında içeriksel, organizasyonel ve mekansal olarak gözden geçirilerek geliştirilecek.

Etkinlik konseptini hazırlayan KAUSA Servis Merkezi (KSE), göçmen kökenli gençlerin mesleki eğitime katılım seviyesinin yükseltilmesi amacıyla göçmen gençler ve velilerinin yanı sıra işletmelere bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. KSE, Jobstarter plus Programı kapsamında Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı ile Avrupa Sosyal Fonu tarafından finanse ediliyor.