Göçmenler tarafından kurulan işletmelerle çehresi değişen ve renklenen Essen-Altendorf semtinde yaşam kalitesi, semt esnafının da katılımıyla yükseltiliyor. „Dönüşen Altendorf“ [Altendorf im Wandel] Projesi ve Essen Temizlik İşletmeleri (ebe) öncülüğünde semtteki çöp kovaları yenilenir ve sayıları arttırılırken, esnaf da başlattığı afiş kampanyası ile semt temizliğine destek veriyor.

Semtte uygulanan proje kapsamında bir araya gelen 20 esnafın, sayıları yüzü aşan diğer semt esnaflarının da desteklerini alarak başlattıkları kampanya ile iş yerlerinin vitrinlerinde kampanya afişleri yer buldu. Semtte uygulanan projenin yöneticileri Ricarda Fischer ve D. Utku Kaynar´ın aktif desteğiyle geliştirilen ve uygulamaya konan kampanyanın tanıtımı, inisiyatifin öncülerinin yer aldığı bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

 „Temiz kal“ kampanyası ile semtteki ortak yaşama bir katkı sunulduğunu belirten proje yöneticisi Kaynar, „Kampanya gösteriyor ki, bir araya gelindiğinde küçük ve sınırlı kaynaklarla, birşeyler başarılabiliyor. Semtin gelişimini destekleme yönünde esnafımızla ortak çalışmalarımızı sürdürmek ve geliştirmek arzusundayız“ diye konuştu.