Karlsruhe Türk Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Almanya ve Türkiye Sevdalıları tarafından Karlsruhe tarihi Postgalerie Meydanı’nda organize edilen ‘Türkiye'ye Destek ve Barış Mitingi’nde bir konuşma yapan Kadir Çeker, Türkiye’nin bir demokrasi ülkesi olduğunu, demokrasilerde toplanma ve gösteri yapma hakkının bulunduğunu belirtilerek, "Demokrasilerde toplanma ve gösteri yapma hakkı vardır. Fakat bu hak, hukuk kaideleri içinde olmalıdır. Toplumsal barış ve huzuru bozan, hukuk düzenine aykırı olan gösteriler bu hakkın suistimal edilmesi demektir" şeklinde açıklamada bulundu. Çeker, büyüyen Türkiye’de istikrarının korunmasının ve demokrasinin güçlendirilmeye devam edilmesinin önemine işaret ederek, "Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Ana muhalefet partisinin sokaktan medet ummasını Karlsruheli vatandaşlar olarak bizler anlamakta güçlük çekiyoruz. Ana muhalefetin sokaktan medet umması bize Türkiye’de yaşanmış darbelerin öncesini hatırlatmıştır. Ancak bu millet artık demokrasinin kesintiye uğramasına müsaade etmeyecektir" dedi. Çeker, ayrıca Angela Merkel ve Claudia Roth'un  Türkiye'ye karşı söylemlerini eleştirdi.

 

MİTİNG’DE TÜRKLERE KARŞI İŞLENEN SUÇLAR DA PROTESTO EDİLDİ

Almanya’nın Türklere karşı tutumunun da eleştirildiği açıklamada, ”Son on yılda Türklere karşı 200 bine yakın aşırı sağ merkezli suç işlenirken susanların, Stuttgart’ta gözünü kaybeden öğretmeni ve G8 zirvesinde Londra sokaklarında süründürülenleri görmeyenlerin Türkiye ile ilgili yanlı tutumlarını anlıyoruz” denildi.

Mitingin bir diğer konuşmacısı Ömer Özkan, demokrasiye ve istikrara kasteden, toplumsal huzuru bozan ve taleplerini şiddete başvurarak dile getiren marjinal gruplara hiçbir surette müsamaha gösterilemeyeceğini vurguladı ve Alman hükümetini eleştirdi. Özkan şöyle konuştu:

“Bizler Angela Merkel'den önce buraya geldik. Merkel ne kadar Almansa biz de o kadar Almanız. Alman Başbakan’ın tehditkar tavırlarından ve söylemlerinden vazgeçmesini istiyoruz. Merkel'in Alevi-Sünni çatışması istediğini ve bunu körüklediğini görüyoruz. Almanya'nın ellerini Türkiye'den çekmesini istiyoruz. Biz Avrupalı vatandaşlar olarak Türkiye’de istikrarın ve demokrasinin yanındayız. AK Parti iktidarının Türkiye’yi 10 yılda nereden nereye getirdiğini Türk halkı da, dünya da bilmektedir. Türkiye küresel barışın ve küresel istikrarın adıdır. Uluslararası camianın ikiyüzlülüğüne dikkat çekmek istiyoruz. Yunanistan’da, İspanya’da, İngiltere’de ve İtalya’da olup bitenler karşısında susanların, Türkiye ile ilgili ortaya koydukları tavır samimi değildir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden beklentimiz, şu aşamaya kadar önemli kazanımlar elde ettiğimiz demokrasimizin standartlarının yükseltilmesi ve buna paralel olarak son 10 yılda tesis edilmiş olan istikrarın muhafaza edilmesidir.”

 

Mitingde Türk bayraklarının yanı sıra üzerinde, “Gurbette güçlü Türkiye bizim için çok kıymetli”, “Demokrasi anarşizm değildir”, “Avrupalı Türkler oyuna gelmez”, “Dik dur eğilme, Avrupa seninle”, “Benim seçtiğim Başbakanım namusumdur”, “Vandalizm demokrasi ise, biz de Avrupa’da vandalizm mi yapalım”, “Türk milleti bir bütündür bölünemez”, “Milli kültürünü yaşayamayan bir millet başkalarının esiridir” gibi sloganlar yazan pankartlar da taşındı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı miting olaysız sona erdi.