Avrupa Postası  

Süheylan Kaplan- Münih


Almanya’nın Münih kentinde özel açıklamada bulunan Fındıkçı, Fethullah Gülen'ci ‚İDİZEM’ adlı Dernek Başkanının kendisi hakkında kamuoyunda ‚İslam tehlikelidir ve bu tehlike zararsız hale getirilmelidir’ şeklinde hakkında asılsız iftirada bulunduğunu , oysa kendisinin de bu yönde hiçbir açıklamada  bulunmadığını söyledi.

Hakkındaki iftiralar karşısında 2505740/13 dosya numarası ile Münih Asliye Ceza Mahkemesine dava açtığını ve dernek başkanının ‘bu iftirayı tekrarlaması durumunda’ 250 bin avroya kadar para cezası verildiğini hatırlatan Fındıkçı, davanın temyizde olduğunu ve 12 Nisan’da Münih’de devam edileceğini açıkladı.

Almanya’da kurumsal bazda Gülen cemaatinin çok iyi örgütlendiğini ifade eden Fındıkçı, Gülen cemaatinin Almanya’daki  en tehlikeli İslami örgüt olduğunu savundu.

‘GÜLEN CEMAATİ MİLİ GÖRÜŞ’TEN DAHA TEHLİKELİ’

Gülen cemaatinin Milli Görüş’ten daha tehlikeli olduğunu ileri süren Fındıkçı, ‘Almanya’daki en tehlikeli İslami örgüt Gülen cemaati. Milli Görüş hareketinden bile daha tehlikeli. Çünkü Milli Görüş hareketi açıkça hedeflerini, amaçlarını söylüyor. Bunlar ise  Alevi ile Alevi, Yahudi ile Yahıudi, SPD ile SPD oluyorlar. Adeta barış elçiliği yapıyorlar, oysa ilkeleri tutarsız’ dedi.

Almanya’da Gülen cemaatinin Anayasayı Koruma dairesi tarafından ‘şimdilik tehlikeli olmadıkları gerekçesiyle izlenmemelerine  ‘ işaret eden Fındıkçı, ‘’Almanya ve emperyalist devletler şimdilik Gülen cemaatini tehlikeli görmüyorlar. Çünkü Türkiye’deki ulus devlet anlayışını çözebilecek bir güç cemaat örgütlenmesi. Cemaat de bunun en iyi uygulayıcısı. Türkiye’de bu yapı çözldükten sonra birçok şeyin değişeceğine inanıyorum’ dedi.

‘CEMAATİN İSLAMİYETE BİR KATKISI YOK’

Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaşi Veli’nin İslamiyet’e katkı sundıuklarını ancak Gülen cemaatinin bu konuda herhangi bir katkı sunmadığını ileri süren Fındıkçı, 12 Nisan’daki ‘temyiz davasından’ umutlu olduğunu söyledi. 

‘TÜRKİYE’DE TUTUKLANMAKTAN KORKUYORUM’

Herhangi bir iftiraya uğrayıp Türkiye’de havaalanında  tutuklanmaktan korktuğunu belirten Fındıkçı, Almanya’nın bir hukuk devleti olduğunu ve bu çerçevede haklılığını ispat etmek için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.