AKP yanlısı Yeni Şafak gazetesi önceki gün manşetten verdiği "Deutsche Bank terörü" başlıklı haberinde, Türkiye'de doları ve avroyu yükselten gücün Alman istihbaratı desteğiyle operasyon yapan Deutsche Bank olduğunu yazmıştı.

Muhaliflere karşı birçok yalan haberi gündeme taşıyarak provokasyona çanak tutan Yeni Şafak, TL'deki aşırı değer kaybının sorumlusu olarak Deutsche Bank'ı hedef göstermiş ve "Alman istihbaratı ve Deutsche Bank'ın başı çektiği Alman bankaları dolar ve euro alarak kredi kullanan Türk firmalara borçlarını 1 ayda kapatmaları için baskı yapıyor" iddasında bulunmuştu.


Yeni Şafak'ın manşetten verdiği 'Deutsche Bank Operasyonu' başlıklı haberi

DEUTSCHE BANK: SUÇLAMALAR ASILSIZ


Alman Handelsblatt gazetesinin haberine göre, Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan haberin gerçek dışı olduğu açıklanarak,  "Haberde adı geçen "kredilerin vadesinden önce geri çağrılması" ve başka kurumlarla işbirliği içerisinde “operasyon” yürütülmesi gibi iddialar tamamen asılsızdır. Söz konusu asılsız iddiaların yayımlanmasından önce Deutsche Bank ile irtibata geçilmemiş ve kendisinden bu konuda bir bilgi de talep edilmemiştir. Bankamızın adının terörizm ile beraber anılması kabul edilemez. Haberde geçen bu ve buna benzer asılsız suçlamaların herhangi bir olumsuzluğa yol açmamasını içtenlikle temenni ediyoruz. 

Deutsche Bank A.Ş., Türkiye'nin önemli altyapı yatırımlarına finansman sağlayarak, müşterilerinin ihtiyaçlarını, döviz, bono ve hisse senedi alım satımı işlemlerinde aracılık hizmetleri vermek suretiyle  karşılayarak ve bu yolla Türk finansal piyasalarına likidite kazandırarak Türkiye'nin finansal piyasalarının gelişimine katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu hizmetleri; profesyonel bir yaklaşımla, en yüksek ahlaki standartlara ve yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere bağlı kalarak vermeye devam edeceğiz." denildi.