Alman dış istihbaratından sorumlu 'Federal Haber Alman Servisi'BND'de  gizli silahlı birimleirn varlığı ortaya çıkarıldı. Buna göre çok sayıda  üyesinin olduğu gizli yapılanmanın CIA ve yabamcı askeri varlıklarla irtiabtlı olduğu iddia ediliyor.

Alman Dış İstihbarat içinde önemli görevlerde bulunan bir kişi hakkında bu çerçevede Heidelberg Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi. Haftalık 'Spiegel' dergisinin verdiği habere göre Joachim S. isimli istihbaratçı, 'Bağlantı yeri 61' isimli özel bir ekip kurarak silahlı eğitim yaptırmakla suçlandı.

BND'de yapılan bir iç denetim sonrasında Joachim S. hakkındaki şikayet yine BND  tarafından yapıldı. Joachim S. teşkilat içinde atış talimlerinden sorumlu olduğu bildirildi.. Avukatı, Joachim S. hakkındaki suçlamaların hiçbir dayanağının bulunmadığını, polis tarafından yapılan incelemede de bir sonuca varılmadığını belirtti. Avukat, müvekkiline şefi tarafından bir komplo düzenlendiğini, şefinin onu eski bir asker olarak görüp teşkilatta çalışmasını istemediğinden bunu yaptığını söyledi.

Ancak avukatı, Joachim S.'in teşkilattaki odasında asılı resimlerde 1943'ten kalma bir resimde 'Führer emreder – Biz itaat ederiz' ibaresinin yeraldığını da açıkça belirtti. Bu yüzden BND generallerinden birisi tarafından Joachim S. nasyonal sosyalist propaganda yapmakla suçlanmış. Daha sonra da BND merkesinin bulunduğu Pullach'a tayin edilerek önemsiz bir görev verilmiş.

Joachim S. tarafından kurulan 'Bağlantı yeri 61'in ise Almanya'da bulunan yabancı askeri birliklerle ve Wiesbaden'da onlara yakın bir yerde bulunan CIA şubesiyle irtibatta kalma görevi üstlendiği bildirildi.

Heidelberg Başsavcılığı, Joachim S. hakkındaki incelemeler konusunda hiçbir yorum yapmadı. BND sözcüsü de personelle ilgili problemler hakkında prensip olarak bilgi verilmediğini belirtti.