Avrupa Postası'nın gündeme taşıdığı haberde, Almanya'nın başkenti Berlin'de küçük yaşta 70 çocuğun Kuran kursuna gittiği bir camide, altı yaşındaki bir çocuk, Kuran kursu hocası tarafından cami tuvaletinde cinsel istismara uğradığına yer verilmişti. 

Haberimiz Türkiye'de birçok günlük gazete ile internet sitelerinde genişçe yer bularak cami tuveletindeki cinsel istismara dikkat çekilmişti.

Haberimize ek olarak bugün MDR TV ile Focus dergisinde bugün çıkan haberde, Libyalı bir öğrencinin Berlin'de gittiği Kuran Okulu'nda yaşadıklarına yer verildi. 

İsmi verilmeyen Libya kökenli öğrenci, cami tuvaletinde çocukların tecavüze uğradığını çeşitli kareler gördüğünü aktararak, bundan dolayı başka bir Kuran Okulu'na kaydını yaptırdığını  gittiği diğer okulda da durumun farklı olmadığını ileri sürdü. Aynı öğrenci camideki imamların kutsal olarak değerlendirildikleri için yaşanan taciz ve tecavüz olaylarına suskun kalındığını, bu konuların konuşulmasına dinin engel olduğunu ileri sürdü.

İşte 12 Ekim 2017 tarihli Avrupa Postası'nda yer alan o haber:

Yaklaşık altı aydır Kuran kursuna giden çocuğun en çok sevdiğini aktardığı Kuran kursu hocası tarafından cinsel istismara maruz kalması, başta çocuk olmak üzere ailesi ve çevresini şoke etti.

ÇOCUĞU TEHDİT ETTİ: KONUŞURSAN AİLENİ VE SENİ ÖLDÜRÜRÜM

Olay sonrası vücudunda yaralar oluşan çocuğun ailesini bilgilendirmesiyle iğrenç istismar ortaya çıktı. Mitteldeutscher Rundfunk'un haberine göre Kuran kursu hocasının cinsel istismara uğrayan çocuğu " olay üzerine konuşursan seni ve aileni öldürürüm" diye tehdit ettiği belirtildi.

KEK VE MEYVE SUYU VERECEĞİM DİYEREK TUVALETE GÖTÜRMÜŞ

İsminin açıklanmasını istemeyen çocuğun annesi ise yaptığı açıklamada, Kuran hocasının çocuğa "senin için tuvalete Kek ve Meyve Suyu sakladım" diyerek onu tuvalete götürerek orada soyunmaya zorladığı, buna tepki gösteren ve yüksek sesle bağıran çocuğun ağzını kapatan hocanın, cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. Olay sonrası ilk yardım ekiplerini ve polisi arayan aile, çocuğu doktora götürerek kontrol ettirir. Doktor raporuyla çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı ve tecavüz şüphesi açık bir dille belgelenir.

Berlin polisi ve Savcılık tarafından Kuran kursu hocası hakkında soruşturma ve tecavüz şüphesiyle dava açıldığı kaydedildi.  

Konunun uzmanı ve psikiyatrist müslüman doktor Mimoun Azizi konuya yönelik yaptığı bir açıklamada, camilerde cinsel istismarın başlı başına bir tabu konusu olduğunu belirterek, buna karşı ailelerin daha duyarlı yaklaşmalarını ifade etti.