Leipzig-Almanya 


SPD Başbakan Adayı Peer Steinbrück ve CHP Heyeti arasında geçen samimi sohbette Steinbrück, CHP’nin yurtdışında attığı adımların önemli olduğunu vurgulayarak,  SPD olarak yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini paylaştı.

 

Kısa zaman içerisinde CHP Almanya Birlikleri yöneticileriyle de bir araya gelme isteğini paylaşan Steinbrück, ayrıca Almanya’da 22 Eylül’de gerçekleşecek seçimler öncesinde Türkiye’yi de ziyaret etmek istediğini belirtti.


Yurtdışında yaşayan yurttaşların sorunlarının da değerlendirildiği buluşmada Steinbrück, Almanya’nın göçmen ülkesi olduğunu fakat göçmenlerin seçimlere gereken önem vermediğini vurgulayarak, göçmenlerin hayatlarını etkileyecek seçimlerde daha aktif olmalarını istedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme sonunda Steinbrück, CHP Heyeti’ni ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

SPD GENEL SEKRETERİ NAHLES CHP’Yİ ANKARA’DA ZİYARET DECEĞİM

 

Bu arada CHP heyeti SPD Genel  Sekreteri Andrea Nahles ile biraraya geldi. Nahles, CHP heyetine en kısa sürede Türkiye’ye gelmek istediğini ve CHP’li yoldaşları ile görüşmek istediğini söyledi.

 

Nahles, ‚’Konuşacak çok konumuz var. Bunları iki kardeş parti olarak daha sık biraraya gelmemiz çalışmalarımızın  pekişmesine katkı sunacaktır’ dedi.

 

Bu arada CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Kılıç ise, Nahles’e en kısa süre içerisinde CHP-SPD Çalışma Grubunu yeniden faaliyete geçireceklerini ifade ederek, İstanbul’da yapılacak ilk toplantıya kendilerini davet etti.