Erdoğan’ın Almanya’ya yönelik sert sözleri ve Türkiye’nin muhaliflere izlediği tutuma Berlin’de tepkiler sürüyor. Hristiyan Demokrat milletvekilli Kiesewetter, Erdoğan’ın ailesine yaptırım uygulanmasını önerdi.

default

Alman Federal Meclisi'nin Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi Roderich Kiesewetter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesine yönelik yaptırımlar uygulanmasını önerdi.

Hristiyan Birlik (CDU/CSU) Grubu Dış Politika Sözcü Yardımcısı Kiesewetter, "Örneğin Erdoğan'ın yakınlarının yurt dışındaki mal varlığını dondurmamızın mümkün olduğunu düşündüğünü” belirtti.

'ERDOĞAN'IN DIŞ DÜŞMAN RESİMLERİNE İHTİYACI VAR'

CDU'lu politikacı Kiesewetter, "Erdoğan'ın yakınlarının Kosova'da enerji alanındaki servetinde ciddi bir zenginleşme sözkonusudur. Bir yandan Rus oligarşisinin yurt dışı servetini dondururken, Türkiye'ye karşı birşey yapmıyoruz. Avrupalılar olarak uzun vadeli düşünerek karar vermeliyiz. Erdoğan taktik yapıyor. Erdoğan'ın dış düşman resimlere ihtiyacı vardır. Bu zayıflığının bir göstergesidir."dedi.

Roderich Kiesewetter

Berlin merkezli bir radyo kanalına demeç veren Kiesewetter, Avrupa Birliği'nin (AB) de yaptırımlar uygulamasının mümkün olabileceğine işaret etti.

Hristiyan Demokrat Birlik partili Kiesewetter, AB'nin turizm konusunda Türkiye'ye yönelik ortak bir tutum izleyebileceğini ifade ederek, "Eğer Avrupalılar Türkiye'de tatil yapmazsa, ülkede ciddi bir gelir sorunu yaşanır” şeklinde konuştu.

Alman siyasetçi Kiesewetter, Türkiye ile ilişkilerin bozulmasında Batı'nın sorumluluğu bulunmadığını vurgulayarak gerginliğin "Erdoğan'dan kaynaklandığını” kaydetti.

Kiesewetter, Almanya'daki Türklere ilişkin açıklamalarda da bulundu. Erdoğan'a karşı koyma konusunda Almanya'da yaşayan Türklerin cesaretlendirilmesi çağrısında bulunan Kiesewetter, Türkiye kökenlilerin kurduğu Erdoğan karşıtı sivil toplum örgütleri ile iletişimin artırılması gerektiğini belirtti