Alman vatandaşlığı olmayan Kayserili Yılmaz, “Çifte vatandaşlık gelirse, Alman vatandaşı da olup milletvekilliği adaylığımı koyarım" dedi.

 

Hamburg'un DİTİB, İslam Toplumu gibi büyük din kurumlarına bağlı olmayan ve sadece cemaat bağışlarıyla ayakta duran tek camisi olan St. Pauli semtindeki Mevlana Camisi'nin başkanı, hocası, tesisatçısı, elektrikçisi, temizlikçisi, çaycısı, kısacası herşeyi Mehmet Yılmaz, 2008'den beri üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) St. Pauli İlçe Başkan Yardımcılığı'na seçildi.

Caminin adını taşıdığı büyük düşünür Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin yaşam felsefesini ve hoş görüsünü kendine ilke edinen herkes “Mehmet Amcaö diye hitap ettiği Yılmaz, kendisine “başkan, hoca" gibi sıfatlarla hitap edilmesinden hoşlanmıyor. “Ben caminin hizmetkarıyım. Namazda kıldırırım. Ama temizliği yapmak, çaycılığı yapmaktan ta gocunmam. Kapımız aynen Mevlana'nın dediği gibi herkese açık. Hangi dinden, ırktan, milletten, kim gelirse gelsin burada aynı hürmet ve ilgiyi bulur" dedi.

 

Şimdilik geçici çadırda

 

Asıl yeri Feldstrasse'de olan caminin orada sıfırdan bir inşaa edilmesi nedeniyle bir yıla yakın süredir St. Pauli'de eski bir fabrika alanında kurulan çadırda hizmet verdiklerini söyleyen Mehmet Yılmaz, politikanın da gerçek anlamıyla yapıldığında insanlara hizmet olduğunu belirterek şöyle devam ediyor, “Etli, sütlüye karışmam dersen insanlara hizmet edemezsin. Eğer kendimizi bu topluma dahil görüyorsak, taleplerimiz varsa, elbette bunları partilerde, kurumlarda, kuruluşlarda aktif çalışarak dile getireceğiz. Aksi takdirde bizim ne istediğimizi kim nasıl öğrenebilir ki? Topluma aktif katılmayan istemediği kişiler tarafından yönetilmeyi kabul etmek zorunda kalır. Ben hizmet anlayışıyla SPD'ye girdim. Parti sayesinde bir çok insanı ulaşıp, hoşgörülü bir toplum için faydalı çalışmalar yaptığımıza inanıyorum" dedi.

 

“Çifte vatandaşlık olursa, aday olurum"

 

Kendisinin sadece Türk vatandaşlığı bulunduğunu bu nedenle şimdiye kadar yerel ve eyalet seçimlerinde aday olmadığını söyleyen Yılmaz, “Koalisyon görüşmelerinden umduğumuz gibi çifte vatandaşlık çıkarsa, Alman vatandaşlığını da alıp, aday olurumö dedi.

SPD'de İlçe Başkan Yardımcılığı'na seçilmesi nedeniyle kendisine büyük destek veren eyalet milletvekili ve parti arkadaşı Prof. Dr. Loretana de Libero ve cami cemaatine yemek veren Yılmaz, “Başlayan soğuklar nedeniyle çadırda ısı çok düşük. Şimdi mesela 3 derece. Elektrikli havalandırmaya ısıtıyoruz. Bu nedenle 5 bin Euroluk bir elektrik borcumuz birikti. Ama Allah'ın yardımıyla onunda altından kalkacağız" dedi.