Toplam 95 üyesi bulunan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Vatan Camisi'nde, kız ve erkek çocukları ayrı ayrı olmak üzere 170 çocuğun ders gördüğü açıklandı.

Yaşları 8-12 yaş aralığında yaklaşık 15 çocuğun mağdur olduğu açıklanırken, çocuklara bedava şeker ve çikolata veren başka şeyler istedikleri zaman ise "veririm ama...." diyerek tacizde bulunan cami bakkalı görevlisinin sık sık çocuklara elle tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Ortadan kaybolduğu açıklanan zanlının 'ailenize söylerseniz bacaklarınızı kırarım ve sizi öldürürüm' şeklinde kız çocuklarını tehdit ettiği açıklandı. 

GENÇLİK DAİRESİ GÖREVLİSİ: MUTLAKA  AİLENİZLE KONUŞUN 

Olayın açığa çıkmasına Gençlik Dairesi'ne bağlı oyun yeri görevlisi Alman kadın yol açtı. Çocuklara okul sonrası semtin görmeye değer yerlerini gezdiren kadın görevliyle, Veddeler Brückenstraße 148 adresindeki Vatan Camisi önünden geçerken kapıda duran cami görevlisi zanlının tuhaf bakması, olayın açığa çıkmasına yol açtı.

ÇOCUKLAR CAMİ CAMINA VURARAK TEPKİ GÖSTERDİLER

Konuyu Gençlik Dairesi yetkilisi Britta Grabes'e anlatan kız çocuklarına, " Yaşadıklarınızı ailenize mutlaka haber vermelisiniz" öğüdünde bulunan kadın görevli "Sizler cesaretlisiniz. Bravo, saklamadan bana söylediniz. Anne ve babalarınıza da söyleyin" şeklinde onlara cesaret verir. 
Aynı gün akşam üstü ise çocuklar tepkilerini cami içindeki yan bölümde olan bakkalın camına değişik kereler sert şekilde vurarak gösterirler. Dışarı çıkan Y.A. çocuklardan ikisini darp eder. Olayın duyulması üzerine esas gerekçenin çocuklara yapılan tacizden kaynaklı bir tepki olduğu açığa çıkar. Durumdan gece 23:00 de heberdar olduğunu belirten Cami Başkanı Yazıcı, zanlı ile telefonla konuştuğunu ve  Y. A.' ya 'olay açıklığa kavuşana kadar camiye giriş yasağın' var dediğini açıkladı.

ÇOCUKLARIMI BUNDAN SONRA CAMİNİN YANINDAN GEÇİRMEM

Cami'ye yakın "Hanımeli" isimli kadın kahvesinde biraraya gelen cami görevlileri ile çocukları tacize maruz kalmış iki anne ve yakınlarının bulunduğu toplantıda, "Çocuklar tepkilerini caminin camına vurarak dile getirmişler" diyen anne, H.O., cami Başkanı Zeki Yazıcı'nın "elimizden geleni bundan sonra yapacağız" sözü üzerine, ağlayarak konuşan mağdur annesinin " Sizler çok geç kaldınız. Bundan sonra çocuklarımı değil şeker almaya, ekmek ve su almak için bile camiye kesinlikle göndermem. Caminin yanından bile geçirmem" şeklindeki tepkisine sessiz kaldı.

Yaşanan rezalet sonrası birçok ailenin sessizliğe boğulduğunu aktaran mağdur çocuk annelerinden A. ve O. önümüzdeki günlerde tüm ailelere ulaşarak geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını belirttiler.

ANNESİ: KIZIMI KARŞIMA ALIP SAKİN SAKİN KONUŞTUM

Taciz olayının mağdurlarından 10 yaşındaki çocuk annesi H.O. olayı duyduğunuzda ne yaptınız sorumuza şu yanıtı verdi. "Olayı duyunca kızımı karşıma alıp o adamın kendisine bir şey yapıp yapmadığını sorunca ağlamaya başladı. O an sanki dünya başıma yıkıldı. Kızımla sakin sakin konuşarak olayın boyutunu çözmeye çalıştım ve duyduklarım beni şoke etti. Son zamanlarda kızımın vücudunda çeştili morluk görmüştüm. Sorduğumda 'okulda oyun sırasında oldu' şeklinde yanıtlar veriyordu bende inanıyordum. Kızımı son altı aydır alış-verişi öğrensin ve kendine güven gelsin diye cami bakkalına gönderiyordum. Son haftalarda gitmek istemiyordu. 'Git cami bakkalından ekmek al' dediğim zaman, oraya gitmem diyerek başka bakkala gidiyordu. Ben çocuğuma güvendiğim için hiç bir şekilde ondan şüphelenmedim" şeklinde konuştu. Mağdur çocuğun annesi O. şöyle devam etti: 
 "Olayı duyduktan sonra sabahın erken saatinde caminin kapısına dayandım. Ama kimse dışarı çıkmadı. Kızımın anlatması sonucu başka çocukların da tacize mağdur olduğunu öğrendik.

CAMİ BAŞKANI ÇARESİZ: NE YAPALIM SİZ SÖYLEYİN

Cami  Başkanı Zeki Yazıcı ise, kendileriyle konuştuğumuz iki annenin anlatımlarının tersine, zanlı Y.A.'nın cami bakkalında sürekli değil zaman zaman çalıştığını açıklayarak, olayın takipçisiyiz dedi. Yazıcı "Bugün Cuma Namazı sonrası kadın ve erkek cemaatimize konuyu anlattık. Polise de elimizden gelen herşeyi yapacağımızı açıkladık" dedi.

Bir soru üzerine ise daha önce de yaşlı bir kişi tarafından cami de çocuklara şeker verildiğini duyduklarını ve adamı uyararak bir daha camiye almadıklarını açıkladı. Toplantıda bulunan bir annenin "bu olayı ilk kez şimdi duyuyoruz" tepkisi dikkat çekti.

Aillelere ne öneriyorsunuz sorusuna "siz söyleyin ne yapalım" şeklinde yanıt veren cami Başkanı Zeki Yazıcı'nın, sadece 'psikolojik destek için psikologa başvurulmalı' tavsiyesi dışında sessiz kalması, bu konuda yeterince eğitimli olmadıklarına bir işaret olarak sayıldı.