- MERKEL’DEN “KENDİ YOLUNDA YÜRÜ” KAMPANYASINA DESTEK


Kampanyayı himayesine alan Başbakan Angela Merkel, son şampiyon Dortmund ile Leverkusen arasında oynanan lig maçını izleyerek kampanyayı tanıttı.

Maç öncesinde Federal Uyum Bakanı Maria Böhmer ve Uyum Vakfı yetkilileri ile Dortmund ile Leverkusen altyapısında top oynan gençlerle biraraya gelen Başbakan Merkel, gençlerle bir süre sohbet etti.



Bundesliga takımlarına kampanyaya desteklerinden ötürü teşekkür eden Merkel, futbolun birleştirici yönünden faydalanmak istediklerini, bu nedenle de kampanyayı futbol takımlarıyla kamuoyuna tanıttıklarını söyledi. “Kökeni ne olursa olsun, hangi ülkeden gelirse gelsin biz Almanya’da herkesin kendi yolunu yürümesini istiyoruz” diyen Merkel, gençlere kendi yollarında ürümeleri tavsiyesinde bulundu.



Daha sonra Signal İduna Stadyumu’na geçen Merkel, Borussia Dortmund ile Bayer Leverkusen takımları arasında oynanan Bundesliga maçını izledi. Cumartesi günü oynanan maçta Dortmund’da Alman milli futbolcu İlkay Gündoğan, Leverkusen’de ise Türk milli futbolcu Ömer Toprak da forma giydi.



Kampanyayla uyum için, kendi alanlarında yetenekli gençlerin desteklenmesi hedefleniyor. Almanya Uyum Vakfı’nın öncülüğünde başlatılan kampanyayı aralarında Hürriyet Gazetesi’nin de bulunduğu Bild, Bundesliga, Telekom ve Burda Media gibi kuruluşlar da destekliyor.

Doğan Medya Avrupa Genel Müdürü Sevda Boduroğlu da Dortmund ile Leverkusen maçını izleyerek kampanyaya destek verdi. Maç arasında Başbakan Merkel ile görüştüklerini belirten Boduroğlu, Almanya’da yaşayan pek çok kişinin sırf isminden dolayı bazen ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü belirtti. Kampanyanın bu ayrımcılığı engellemeyi amaçladığını dile getiren Boduroğlu, başarılı gençlere hamiler yoluyla yardımcı olunacağını söyledi.

Hürriyet’in de başından beri kampanyaya destek verdiğinin altını çizen Sevda Boduroğlu, Türk gençlerini kampanyaya başvurarak burs imkânından yararlanmaya çağırdı.

REKLAMSIZ FORMA
Bundesliga’da oynayan 18 takımın tamamı kampanyaya destek vererek bu hafta sonu oynanan Bundesliga’da sezonun üçüncü haftasının tüm maçlarına göğüs reklamları yerine ‘Kendi yolunda yürü’ sloganıyla çıktı.

50 yıllık Bundesliga tarihinde ikinci kez takımların tamamı göğüs reklamı almadan maça çıktı. 20 yıl önce de tüm takımlar, Rostock’da yaşanan ırkçı saldırılar karşısında tavır alarak ‘Benim arkadaşım yabancı’ yazılı formalarla maça çıkmıştı.

ALMANYA UYUM VAKFI
Almanya Uyum Vakfı, Almanya Dergi Yayıncıları Birliği bünyesinde Başbakan Angela Merkel himayesinde 2008 yılında kuruldu. Vakıf, daha önce de Almanca’yı teşvik eden ‘Dilini kullan yaşama katıl’ adlı kampanyayı yürütmüştü. Uyum Vakfı’nın yönetim kurulu üyeleri arasında Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Doğan Medya Avrupa Genel Müdürü Sevda Boduroğlu, Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, işadamı İbrahim Evsan ve Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness bulunuyor.

DHA DIŞ HABER (GE) - FOTOĞRAFLI