Almanya’da Faaliyet gösteren ve 11 bin dolayında iş adamının üyesi olduğu Wirtschaftsrat tarafından  (Ekonomi Konseyi), Bremen’de Alman-Türk Ekonomi Konseyi kuruldu. Almanya’da ilk kez kendi bünyesinde bir Alman-Türk Ekonomi Konseyi kuran Wirtschaftsrat konsey başkanlığına da Bremen’de yaşayan İzmirli İşadamı Levent Albayrak’ı getirdi.

Wirtschaftsrat Bremen Başkanı İmke Goller-Wilberg Almanya’da 30 milyar euro ciro yapan ve 350 bin kişiye istihtam sağlayan Türk işadamlarını ülke için çok önemli ekonomik güç olduklarını söyledi.  Levent Albayrak ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Goller-Wilberg, “Wirtschaftsrat Almanya’da en güçlü işadamlarının bir araya geldiği ve güç birliği yaptığı bir ekonomi konseyidir. Almanya genelinde 11 dolayında üyesi vardır. Wirtschaftsrat’ın sadece üye geliri yıllık 500 milyon eurodur.  Almanya’da her eyalette temsilcilikler bulunmaktadır. Wirtschaftsrat ilk kez Bremen’de Almanya ile Türkiye’deki işadamlarını biraraya gtirmek, iş bağlantılarını güçlendirmek ve karşılıklı yatırım imkanlarını yakalamak için Alman-Türk Ekonomi Konseyini kurdu. Bu konseyin başına da kendisini yakından tanıdığımız Levent Albayrak getirildi. Biz konsey olarak Türk işadamlarının sıkıntılarını biliyoruz. Özellikle Almanya’ya ticari amaçla gelenlerin yaşadığı vize sıkıntılarını duyuyoruz. Konsey olarak bu konuda çalışmalar yapacağız. Bundaömn sonra bu tür sıkıntıların yaşanmaması için eyalet ve federal düzeyde girişimlerde bulunacağız. Eğer bu konuda sıkıntısı olanlar Alman-Türk Ekonomi Konseyi’ne başvurabilir” dedi.

 İlk hedef vize engelini kaldırmak

Alman-Türk Ekonomi Konseyi Başkanı olan Levent Albayrak, Wirtschaftsrat’ın TÜSIAD’ın bir benzeri olduğunu söyledi. Amaçlarının Türk işadamlarıyla Alman işadamları arasında köprü vazifezi görmek olduğunu anlatan Albayrak, “Öncelikli işimiz Türk işadamlarının Almanya’ya girişte yaşadıkları vize sorununu çözmek. Bunun için ciddi bir çalışma yapacağız. Türkiye yatırım cenneti. Özellikle doğal enerji üretimi bakımında çok uygun. Alman işadamları Türkiye’de yatırım yapmak istiyor ve kimlerle nasıl bağlantı kuracağını bilmiyor. Biz bu konuda araca olmaya çalışacağız. Her iki ülke işadamları arasında köprü vazifesi göreceğiz” diye konuştu.