Bremen İçişleri bakanlığı yayınladığı bir genelgeyle Almanya'da yeni koalisyon hükümetin uygulamadan kaldırmayı kararlaştırdığı, ancak halen yürürlükte olan opsiyon modelini askıya aldığını duyurdu. Bremen İçişleri Senatörü Ulrich Maeurer (SPD), kendisine bağlı tüm dairelere  genelgeyi göndererek gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Bremen Eyalet Meclisi Milletvekili Sülmez Doğan (Yeşiller), Mustafa Kemal Öztürk (Yeşiller) ile Mustafa Güngör (SPD) atılan adımın tarihi bir adım olduğunu, şu anda Alman ile Türk vatandaşlığı arasında tercih yapmak zorunda kalan gençlerin yabancılar veya içişleri bakanlığına „Çifte vatandaşlığı koruma“ dilekçesi vermeleri halinde bu sorundan kurtulacaklarını dile getirdiler.

HEDEF HERKES İÇİN ÇİFTE VATANDAŞLIK

Yeşiller Milletvekili Sülmez Doğan ile İçişleri Komisyonunda yer alan Mustafa Kemal Öztürk asıl mücadelelerinin herkese  çifte vatandaşlık  olduğunu söylediler.  Opsiyon modelin askıya alınmasıyla ilgili konuşan Sülmez Doğan şunları söyledi: „18-23 arasında olan gençler gidip yabancılar dairesine çifte vatandaşlık haklarının korunması için dilekçe vermeliler. Bremen olarak gençlerin çifte vatandaşlığını kaybetmemeleri için opsiyon modelini yeni yasa çıkıncıya kadar askiya aldık. Biz yeşiller olarak hep çifte vadandaşlık için savaştık. Baskılarımız sonucu böyle önemli ve sevindirici adımlar atıldı.“

419 GENCİN ÇİFTE VATANDAŞLIĞI TEHLİKEDE

İçişleri komisyonu üyesi Mustafa Kemal Öztürk, „İçişleri bakanı  Maeurer bir genelge yayınladı. Bu gençler ve bizim açımızdan çok önemli bir genelge. Ben genelge toplamda 419 genci kapsiyor. Biz gençlerin çifte vatandaşlıklarını korumaları için yasal bir olanak yarattık. Çok önemli bir fırsat. Tercih yapmak zorunda olan gençlerin mutlaka ve mutlaka içişleri bakanlığına dilekçe vermesi gerekiyor. Bu uygulamayı sadece Hamburg be Bremen eyaleti yapıyor“ dedi.

GENÇLER TERCİH YAPMAKTAN KURTULACAKLAR

Bremen Eyaleti SPD Milletvekili Mustafa Güngör ise, „Gençler Bremen'de opsiyon modelinin askıya alınmasıyla tercih yapmak zorunda kalmayacaklar. Bremen bu konuda yine bir ilke imza atmış oldu. Bizim tercihimiz tüm göçmenlere çifte vatandaşlık hakkının verilmesidir“ diye konuştu