"Hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor" diyerek devlet sanatçısı unvanını kabul etmeyen bozkırın tezenesi büyük halk ozanı Neşet Ertaş, vasiyeti gereği Kırşehir'de babasının "avucunun içine" defnedilecek. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de düzenlenecek devlet törenine katılacağı bildirilmesi üzerine ozanımızın cenaze töreni devlet tarafından zorla camide gerçekleştirilmek isteniyor. Cenazeye dahi el koyan devlet, aileye çok yoğun baskı uyguluyor. İnsana ve inanca yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz.

 

Hem Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Engin Gündük hem de Abdallar Derneği Başkanı Ali Emeksiz'in de ifade ettikleri gibi ozanımızın Hakka yürüme erkanı Alevi Bektaşi geleneklerine göre yapılmalıdır. Büyük ozanımız Neşet Ertaş bizim toplumumuzun çok değerli ve sembol bir ismidir. Biz ozanımızın Alevi geleneklerine göre dedelerimiz tarafından cenazesinin kaldırılmasını istiyoruz. Bu düşünceye tümüyle, eksiksiz katılıyoruz.

 

Özellikle o dün yaşananlar dahilinde gazete manşetlerine yansıyan haberlerde, neden cami-cemevi kargaşası yapılıyor o halkın ozanıydı, camide cenazesi kalksın deniliyordu. O zaman günün birinde Amerika veya Almanya'da uzun yıllar yaşayan, hizmeti olan ve tanınan Müslümanların cenaze töreni kilisede de yapılsın.

 

 

Berlin Alevi Toplumu