Alman ve Türk basını karşısında yaptığı basın toplantısında geniş açıklamalarda bulunan Özen, Hamburg Savcılığı tarafından konunun açıklığa kavuşturulması için çok yönlü soruşturmanın sürdüğünü aktardı.

23 Temmuz 2016 tarihinde Altona semtindeki Waidmannstr'de kendisine planlı bir tuzak kurulduğuna yer veren Özen, bıçaklı bir grup Türk gencinin saldırısına maruz kaldığını ama olaydan yara almadan kurtulduğunu açıkladı.

Olayın tesadüfü bir saldırı değil, planlı olduğuna yer veren Özen, “23 Temmuz 2016 tarihinde ablamın oğlu oturduğu evin sokağında bir grup Türk genci tarafından kıstırılarak kendisinden bana telefon etmesi ve olay yerine gelmem isteniyor. Olay yerine ulaştığımda bana pusu kurulduğunu gördüm. Ellerinde bıçakla üzerime saldırdılar. Ben de kendimi savundum ve planlarını boşa çıkardım.” dedi.

AKP'li troller tarafından sosyal medya üzerinden yoğun hakaret ve ölüm tehditleri de aldığını ifade eden Özen, bunun sorumlusu olarakta Erdoğan'ı ve AKP hükümetini işaret etti.

Özen, MİT’in Almanya’daki muhalifleri takip ve susturma planlarının olduğunu bizzat Almanya Anayasa Koruma Örgütü Başkanı Hans Georg Maassen’in de açıkladığını söyleyerek, MİT'in muhalifler açısından tehlike boyutuna gelen yurtdışı faaliyetlerinin DİTİB İmamları örneğinde de açığa çıktığını belirterek, “AKP hükümeti Türkiye’deki kutuplaşmayı, siyasi gerginliği Almanya’ya da taşımak istiyor. Almanya’da Türk ve Kürtler ile Alevi-Sünni nefretini yayıyor. Buna sessiz kalınmamalıdır” dedi.

SUİKASTIN ARDINDA GÖZALTINDAKİ MEHMET FATİH SAYAN VARDI

23 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan planlı saldırı ve suikast girişimi için "Neden bugüne kadar konuyu kamuoyu ile paylaşmadığı" şeklindeki bir soru üzerine ise Özen şunları söyledi:

"Hamburg polisi ve savcılığı tarafından çok yönlü soruşturma sürmektedir. Savcılıktaki dosyada ciddi belge ve kanıtlar mevcuttur. Suikast planının arka planında 17 Aralık 2016’da Hamburg St. Georg semtinde polis tarafından gözaltına alınan MİT ajanı Mehmet Fatih Sayan vardır. Sayan'ın benimle birlikte bir çok kişi hakkında istihbarat topladığı ve kendisinin bir ölüm listesi hazırladığı açığa çıktı. Korumlarımın dikkati sonrası açığa çıkan suikast planından bir gün sonra da Mehmet Fatih Sayan gözaltına alındı."