Alman medyasının ve kamuoyunun yakından tanıdığı, IŞİD ve AKP çevrelerinden onlarca tehdit mesajı alan böksör İsmail Özen, "TBMM Başkanı Kahraman, gerçek eşkıyanın kim olduğunu görmek istiyorsa önce aynaya baksın" dedi.

Dünyaca tanınan Che Guevara'nın bir özgürlük savaşcısı olduğunu açıklayan İsmail Özen, sağ omzunda bulunan Che Guevara resimli dövmeyi 15 yaşından beri gururla taşındığını belirterek, TBMM Başkanı Kahraman'a yönelik şunları söyledi:

CHE GUEVARA YOKSULLARA VE EZİLEN HALKLARA SAVAŞ AÇMADI

"Che'ye 'eşkıya' diyenler, gerçek eşkıyanın kim olduğunu çok iyi bilirler. O, ne Yavuz Sultan Selim ne de Tayyip Erdoğan gibi kendi halkına, yani yoksullara ve ezilenlere savaş açmadı. Che'ye "eşkıya" diyenler önce bir aynaya bakmalı ve gerçeği görmelidirler. Bu sözün sahibi kendisine gelmelidir. Che, ezilen halkların barış ve kardeşliği için yaşamını feda ederek sadece Latin Amerika da değil, tüm dünya halklarının kalbinde unutulmaz bir iz bırakmıştır. Korkuları bundan dolayıdır"  

OMZUNDA CHE GUEVARA DÖVMESİ VAR



Birkaç yıl önce Milas Havaalanı'nda sağ omzundaki Che Guevara dövmesi ile ilgili yaşadığı bir anısına da yer veren Özen, kolundaki Che Guevara dövmesini gören bir polisin, tepkili bir yüz ifadesiyle, “bu kişi bir homoseksüel değil mi?” diye sorduğunu, “Onunla ilişkiniz mi oldu?" şeklinde yanıt verdiğini açıkladı. Özen, polisin susup kaldığını ifade etti.


KILIÇDAROĞLU'NA YÖNELİK SALDIRI GİRİŞİMİNİ DOĞRU BULMUYORUM

10 yıldır profesyonel olarak boks ringlerindeki başarılarıyla tanınan Dersim kökenli böksör İsmail Özen, bir grup Alman gazeteci ile destek için Kobani'ye gitmişti. En son HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleşen Kıtalararası Boks Müsabakasında Gürcistanlı rakibine karşı üstünlük sağlamış ve maçın gelirini operasyonlarda zarar gören ve yakınlarını kaybeden Cizre, Sur ve Yüksekovalı ailelere bağışlamıştı. O tarihten bu yana hiç Türkiye ye gitmediğini, Alman medyasında çıkan " Böksör Ismail Özen Türkiye de aranıyor" içrerikli haberlerin bunda rolü oldugunu belirterek,Türkiye'de acilen bir barış ortamının olmasını dilediğini açıkladı. Özen, Kılıçdaroğlu'na yapılan silahlı saldırı girişimini doğru bulmadığını belirtti. 

IŞİD'E KATILMAK İSTEYEN GENÇLERİ KURTARDIM


Sosyal medya üzerinden IŞİD ve AKP çevrelerinden hergün onlaraca tehdit mesajları aldığını belirten Özen, 2013 yılında kurduğu ve 120 gencin devam ettiği "Yaşamının mücadelesi" adlı başkanı olduğu Hamburg merkezli bir vakıftaki sosyal çalışmalarıyla da tanınıyor. Özen, terör örgütü IŞİD'e yakın ilgi duyan ve 5'i gitmek üzere olan toplam 20'ye yakın grenci kurtardığını belirtti. Vakıf bünyesindeki 4 antrenör ve bir pedagogun kadrolu olarak görev yaptıklarını açıkladı.



Böksör İsmail Özen geçtiğimiz temmuz ayında dünyaca ünlü Otto Versand grubu sahibi Michael Otto'nun kızı (42) Janina Otto ile gizli bir törenle evlenmişti. Alman medyasının nikah töreni olmayacak içerikli kasıtlı haberleriyle gündeme gelen eşi Janina Otto'da, Özen gibi Kenya'da yıllarca "El Ele" adlı kendi kurduğu vakıfta Afrikalı yoksul çocuklara gönüllü hizmet vermesiyle tanınıyor.