Süheyla Kaplan

Alman İkinci Kanalı ZDF sunucusu Jan Böhmermann, Facebook sayfası üzerinden yayınladığı mesajında "Kamuoyu ve internet yeniden mülteci krizi, kedi videoları, Sophia Thomalla'nın aşk hayatı gibi gerçekten önemli konulara odaklanabilsin diye ekranlara kısa bir süre ara vermeyi kararlaştırdığını" kaydetti


Alman mizahçı, "Çalışma arkadaşlarım ve ben üç yıldan beri ZDF kanalındaki programımızda  politikadan, magazin konularına kadar herşeyi mizahi bir dille ele aldık. Ancak son iki hafta içinde ise bu kez biz basına konu olduk." dedi.

İZLEYİCİLERE VERDİKLERİ DESTEKTEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Böhmermann, "Almanya'nın Saarland eyaletinden Sachsen eyaletine kadar benimle dayanışma içinde bulunan büyük çoğunluğa - Erdoğan yanlıları hariç - kalpten teşekkür ediyorum" dedi.

Böhmermann mesajının sonunda kendini bulmak için Segway'iyle Hristiyanlar için kutsal kabul edilen bir hac yolu olan Jakobsweg yollarına düşmeden önce ilk olarak Twerk&Travel ile Kuzey Kore'yi gezerek basın ve sanat özgürlüğü konusunu yeniden açıklayacağını belirtti.

ZDF Genel Müdürü Thomas Bellut mizahçı Jan Böhmermann'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan hukuk mücadelesinde tam destek sözü vermiş, "Birlikte gerekli tüm mercilere başvuracağız" demişti.