Gazete neden olarak akademisyenlerin üniversitelerden atılmasını gerekçe gösterdi. Gazete Almanya Kürt Toplumu Başkanı Ali Ertan Toprak’ın üniversite rektörlüğüne beş yıl önce Berlin Teknik Üniversitesi’nde Yıldırım’a verilen ‘ fahri doktora’  ünvanının geri alınmasını talep eden açık mektubunu  gerekçe gösterdi.

BERLİN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NE AÇIK MEKTUP

Almanya Kürt Toplumu Başkanı ve aynı zamanda Almanya’nın İkinci Devlet Kanalı ZDF’in Danışma Kurulu Üyesi Ali Ertan Toprak imzasıyla Berlin Üniversitesi Rektörlüğü’ne açık mektup gönderilerek, Başbakan Binali Yıldırım’a 2011’de  verilen (dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı) fahri doktora ünvanının geri alınması talep edildi.

Toprak konuya ilişkin şunları söyledi: ‘ Akademisyenlerin cezaevlerine gönderildiği ya da işten atıldığı bir süreçte Berlin Üniversitesi tarafından verilen bu ünvanın tekrar alınmasını talep ediyoruz. Çünkü Diktatör Erdoğan muhalif olan herkesi tutukluyor. Türkiye’de bağımsız yargı olmadığından uluslararası meydanda onların bu tutumunu dile getirmeye devam edeceğiz. Uluslararası alanda Erdoğan  yargılanmalıdır. Amacımız tüm demokrat arkadaşlarla dayanışmak. Başbakan Binali Yıldırım bu ünvanı hak etmiyor. Bu ünvanın bir an önce demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü  ve bağımsız bilim adına geri alınmasını talep ediyoruz’ dedi.

2011’de Berlin Teknik Üniversitesi’nde törende konuşan Rektör Prof. Dr. Jörg Steinbach,  Binali Yıldırım’a verilen ‘ fahri doktora’ ünvanının çok önemli olduğunu söylemiş, gelecek dönemlerde Bakan Yıldırım’ın torunlarının eğitimini de üstlendiğini açıklamıştı.



Süheyla Kaplan