MIGOVITA Projesi kapsamında gerçekleştirilen ve Gelsenkirchen merkezli Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği´nin ev sahipliği yaptığı, gençlere ve velilerine yönelik mesleki eğitim bilgilendirme toplantısında sağlık meslekleri ve şehir idarelerindeki meslekler tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, yönetim olarak Almanya´da kalıcı olma bilinciyle hareket ederek önceliklerini gençlere verdiklerini ve bu noktada bilhassa mesleki eğitim temasına odaklandıklarını belirtti. Karakulak yıl sonuna kadar bir dizi etkinlik planladıklarını sözlerine ekledi. Karakulak´ın ardından bir konuşma yapan Kent Uyum Merkezi yöneticisi Mustafa Çetinkaya ve yardımcısı Nezahat Kılıç, gençlik çalışmalarına önem veren derneklerin arkasında oldukları mesajını verdiler. Ardından söz alan MIGOVITA koordinatörü Turan Küçük, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları anlattı ve iki önemli sektör olan sağlık ve kamu işlerinde gençleri daha aktif olmaya çağırdı

Sağlık sektöründeki mesleklerin tanıtımını Asiye Acar (DEVA), sektörün öneminin giderek arttığını belirterek, yaşlı ve hasta bakımı alanındaki mesleklerin, yüksek geliri olan iş güvenceli meslekler olmanın yanı sıra muhtaç insanlara yararı olan işler olduğunu belirtti.

Kent idarelerinde meslek eğitimi hakkında konuşan Essen Belediyesi Stratejik İnsan Kaynakları Yöneticisi Olaf Poch ise göçmen kökenli pek çok gencin, belediyelere başvurmaktan çekindiğini, bu yüzden kabul edilebilecekleri pek çok işi alamadıklarını belirterek, gençleri belediyelere başvurmaya davet etti. Poch, pek çok kent yönetimine başvurunun internet üzerinden mümkün olabildiğini kaydetti.

Etkinliğin finalinde dernek bünyesinde müzik öğrenimi gören gençler bir gösteri yaptı.