Süheyla Kaplan -Hamburg


 Yeşiller Partisi Hamburg - Mitte Belediye Meclis Üyesi Bayram İnan, Türkiye'deki son gelişmelerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.


İnan
, "Türkiye nereye gidiyor?'' başlığıyla yayınladığı açıklamasında şöyle dedi:

"İnanın ben anlamış değilim, bize neler oluyor, acaba sayın Başbakan gündemi değiştirmek peşinde mi yoksa seçimler yaklaştıkça bazı kesimlerin oylarına mı göz dikti?


Türkiye'de oldum olalı kız ve erkek öğrenci yurtları ayrı ayrıdır ve üzerinde de kocaman tabelaları vardır, tabi ki buna da kimsenin itirazı yoktur ve doğrudur, ama bu yetmiyormuş gibi şimdide Başbakan kiralanmış özel evlere de karışıyor, 'Eğer bir şikayet  varsa, o zaman işlem yaparız' diyor, iyi yan komşum kızımı gözümü beğenmedi gitti şikayet etti, haydi eve polis baskını, bu olacak iş midir? Sayın Başbakan siz Türkiye'deki öğrenci evlerinde hiç yaşadınız mı? Nasıl olduğunu biliyor musunuz?


Evet o zaman ben sayın Başbakan'a şunu sormak istiyorum, öğrenci evlerinden önce cezaevlerinde, yetiştirme yurtlarında tecavüze uğrayanlar için ne yaptın? 13-14 yaşlarında evlendirilen kızlar için ne yaptın, Van'da hala naylon çadırlarda yaşayan kız çocuklarımız için ne yaptın, Uludere'de ölen gençlerimiz için ne yaptın, sokaklarda mendil satan ve devamlı tehlike altında olan kız çocuklarımız ve diğer çocuklar için ne yaptın, Türkiye'deki sokak çocuklarımız için ne yaptın, hiç bir çocuk anasından sokak çocuğu doğmaz, yoksulluk ve ortam o çocukları oraya sürüklüyor daha yüzlerce örnek verebiliriz, sen bütün bunları hallettin mi ki şimdi kızların evlerini gözetim altında tutacaksın, ne hakla?

Eğer böyle giderse yakında belediye otobüsleri kızlı ve erkekli ayrılacak, oteller kızlı ve erkekli ayrılacak, trenler uçaklar, daha bildiğimiz bir sürü yerler... Olur mu olur, ülkemizde her şey olabilir.

Benim anlamadığım şey sayın Başbakan 'Biz kimsenin yaşam tarzına karışmıyoruz' diyor öbür taraftan da 'Kanuni düzenlemeler yapacağız, gereken önlemleri alacağız' diyor, bu ne biçim demokrasi, tamam devlet yurtlarına kimsenin bir itirazı yok ama evlere böyle bir uygulama yapma hakkını kim sana veriyor diye sormaktan kendimi alamıyorum. Bırakın herkes istediği gibi yaşasın.

Sonra senin başlattığın bu tartışma sadece gündem değiştirmektir, arka tarafta senin yandaşların, senin ailen ülkemi daha çok talan etsinler de kimsenin haberi olamasın diye. Kendin söyledin biz konservativiz diye, nüfusun yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede senin anlattıkların zaten olmaz, yurtlar zaten ayrı ayrıdır, özel evlerde kızlar ve erkekler zaten ayrı oturmaktadır, bu bizim kültürümüzün bir parçasıdır, eğer bir insan 18 yasını geçmişse ve özel bir evde oturuyorsa bu kimseyi ilgilendirmez, herkesin özgürce yaşama hakkı vardır, oturmak istemeyen oturmaz, ama oturmak isteyene de karışmak doğru değildir. Eğer onların anne ve babaları normal görüyorlarsa ve çocuklarına güvenleri varsa sen ne hakla insanların özgürlüklerini kısıtlarsın?

Biz laik, özgür, cumhuriyetle yönetilen bir hukuk devletiyiz ve böylede kalmak istiyoruz, eğer düşüncen bir İran, bir Suudi Arabistan olmaksa bunu kimse istemez, çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayanlar Müslüman ve moderndir, bizleri hiç bir zaman bir Arap ülkesi yapamayacaksın."