Avrupa Postası / Hamburg


BADEN WÜRTEMMBERG UYUM BAKANI BİLKAY ÖNEY'İN SANDALYESİ SALLANDI


Avrupa Postası haber sitemizde 13 Mayıs tarihinde yayımlanan haberin Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) Baden Würtemmberg Teşkilatı tarafından kaynak gösterilmesi, Bakana zor anlar yaşattı.  Bakan'ın "CDU'yu ırkçılıkla suçlaması"  iddiası, gensoruya dayanak yapılmasına rağmen, kabul görmedi.  Bilkay Öney yaptığı bir açıklamada " CDU'yu ırkçılıkla suçlamadım, yanlış anlaşılmadan dolayı üzgünüm" dedi.


Baden Würtemmberg Eyalet Parlamentosu'nda CDU'nun, Bakan Öney'in yurt dışı gezileri hakkında detaylı bilgi istemesine cevap, SPD Grup sözcüsü Claus Schmiedel'den geldi. Eyalet Başbakanı (Yeşiller) Winfried Kretschmann "Bakan'ın açık sözlülüğünü seviyorum" açıklaması gibi, SPD Grup sözcüsü Schmiedel de, Öney'in muhalefetin ve CDU'lu Bernhard Lasotte'nin uzun zamandır hedef tahtasında olduğunu belirttikten sonra, 

"Bakan Öney'in son iki yılda biri Brüksel, diğeri de (iki kez) İsrail olmak üzere üç defa yurtdışına gitmesi veya Yunanistan'ın Türkiye'den kurtuluşunu elçi ile birlikte kutlaması pek ilgilendirmiyor. Hatta NSU cinayetlerine yönelik Bakan'ın "derin devlet"ten söz etmesi, politikacı, polis, yargı ve istihbarat birimlerinin işbirliğini dile getirmesi veya Türklerin TV alışkanlığını eleştirmesi de CDU'lu Lasotte'yi ilgilendirmiyor. Çalışkanlığı ve vermiş olduğu onlarca soru önergesiyle tanınan Bakan'Öney'e CDU'nun tepkisini anlıyoruz" dedi.

CDU'NUN GENSORUSU SPD VE YEŞİLLER'İN OYU İLE REDDEDİLDİ


CDU'nun Türkiye kökenli Uyum BakanIı Bilkay Öney'e karşı, verdiği gensoru önergesi, Almanya'nın en büyük haber ajansı, "Dpa" tarafından  geçilen bir haber sonrası kamuoyunda yankısını buldu.  Eyaletteki tüm Alman gezeteleri ve interet sitelerinde "Avrupa Postası'nda çıkan habere göre" diye yazılarak, haber sitemiz verilen gensoruya kaynak olarak gösterildi.

 Hükümetteki Koalisyonun büyük ortağı CDU'nun Baden Württemberg Eyalet Teşkilatı, Eyalet Uyum Bakanı Bilkay Öney hakkında sitemiz  "Avrupa Postasi"ndaki bir haberi kaynak olarak gösterilmesi ciddi Alman gazetelerine ve internet sitelerinde haber kaynağı olarak gösterilirklen, Türkçe yayınlanan bulvar gazeteleri ise Alman gazetelerinden türkçeye çevirdikleri haberlerinde bile objektif kalamadılar ve  "Avrupa Postası" ismini yazmaktan kaçındılar.


Avrupa Postası'ndaki Konuyla İlgili haber linki:

www.avrupa-postasi.com/almanya/stuttgarter-zeitung-bakan-oney-neden-sik-sik-turkiyeye-gidiyor-h89600.html




Alman Medyasında habere kaynak olarak bakılabilacak gazete ve internet siteleri 


stuttgarter zeitung,  morgenweb, pi-news, newadeutschland, schwaebische zeitung, stimme.de, ka-news, badische zeitung,
deutschelobby.com, suedkurier.de,  linknews.de