“Bizi Yok Saydılar” başlığı ile ela alınan yazılı açıklamada, Avrupa Kütahyalılar Federasyonu olmak üzere Wuppertal Kütahyalılar Derneği, Dortmund Kütahyalılar Derneği, Avrupa Akçaalanlılar Derneği, Yeşilçaylılar Derneği, Bremen Kütahyalılar Derneği ve Avrupa Köprüörenliler Derneği başkanların ifadelerine yer verildi.

Söz konusu açıklamada “Brüksel'de Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC Global Research Thinking Center) ofisin açılışını yapan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve çeşitli iş adamlarının oluşan Kütahya Protokolün, federasyon ve dernek başkanlarımızı ziyaret etmemesi, federasyon ve dernekler tarafından büyük üzüntü ve tepkiye neden oldu” denildi.

Brüksel ofisin açılışının yanı sıra Almanya'nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilen Ambiente fuarında Türk şirketlerini ziyaret eden ve Köln'e de uğrayan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın, bu sırada Almanya'da bulunan Avrupa Kütahyalılar Federasyonu ve diğer dernek temsilcileriyle temasa geçmemesi açıklamada vurgulandı.

Yapılan açıklamada Avrupa Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Adil Emsen'in, “Gönül isterdi ki Valimiz, Belediye Başkanımız ve Kütahya’mızın değerli misafirleri federasyonumuzu ziyaret ederek, şereflendirebilir, onurlandırabilirlerdi. Çünkü bizler Avrupa'daki Kütahyalıların temsilcileriyiz. Başkan olarak, Avrupa'daki Kütahyalıları temsilen üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum” sözlerine yer verildi.

Öte yandan söz konusu federasyon ve ona bağlı dernekler tarafından temin edilen iki tır dolusu tekerlekli sandalye ve akülü araba, hafta arası Kütahya'ya gönderildiği ayrıca belirtildi.