“Özgür ve bağımsız bir medya, demokratik bir Türkiye” için, “bildiğinizden daha fazlası” sloganıyla yola çıkan Artı TV, bugün Türkiye saatiyle 19.30'dan itibaren yayın hayatına başlayacağını duyurdu.

28 Şubat 2017’den bu yana Hotbird uydusundan test yayını yapan Almanya’nın Köln kenti merkezli Artı TV’den yapılan açıklamada Türkiye’de yaşanan Olağanüstü Hal sürecindeki anti demokratik uygulamalar vurgulandı.

OHAL koşullarında cezaevindeki gazeteci sayısının 150’yi geçtiği, 200’e yakın gazete, televizyon, radyo, dergi, internet sitesi ve yayınevinin kapatıldığı, üç bine yakın basın emekçisinin işsiz kaldığı belirtilen açıklamada Artı TV’nin yayın politikası şöyle açıklandı:

“8 Şubat 2017’de yayın hayatına giren artigercek.com haber sitesi ve 28 Şubat 2017’de test yayınına başlayan Artı TV’nin yayın politikası Türkiye toplumundaki çok farklı kesimleri aynı platformda buluşturmayı hedefliyor. Ancak bu kadar farklılığı böylesine büyük bir şemsiyenin altında bir araya getirirken yayın politikasında şaşmayacak pusula, değişmeyecek ortak payda var; demokrasi ve barış. Irkçılığın, ötekileştirmenin, savaşın dilini kullananlara bu büyük yayın şemsiyesinin altında yer yok. Artı Gerçek gibi Artı TV’nin de temel yayın çizgisi; doğru ve güvenilir haberleri objektif bir dille sunmak, haberle yorumu birbirine karıştırmamak, ama ihtiyacı olan her haberi de yorumsuz ve analizsiz bırakmamak olacaktır.”

Artı TV’de dünya, Ortadoğu, Türkiye ağırlıklı haberlerin yanı sıra analiz ve yorumlara yer verilecek. Farklı görüşlerde akademisyen, uzman ve siyasetçilerin katılımıyla açık oturumlar, tartışma programları gerçekleştirilecek. Kanalın yayın odakları arasında kültür ve sanat programları da bulunacak.

Artı TV, Hotbird’ün 13 derece doğu uydusundan, 11054 frekansından, yatay (H) olarak 27500 symbolrate üzerinden izlenebilecek.

HOTBİRD 13 Derece Doğu

FREKANS: 11054

POLARİZASYON: Horizontal – H (Yatay)

SYMBOLRATE: 27500