Kurban Bayramı Avrupa’da coşku içinde kutlandı. Bayram namazı için camiler adeta doldu, taştı.

Almanya’nın Fransa’ya sınır Kehl kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camisini iki komşu ülkede yaşayan Müslümanlar doldurdu.

Din görevlisi Ömer Alioğlu Kurban Bayramının önemine değinen vaazında herkesi birlik, beraberlik ve Suriye’den Almanya’ya gelen mülteciler için yardımlaşmaya davet etti.

Baden Württemberg Eyaletinin Offenburg, Lahr, Achern, Gengenbach, Haslach DİTİB camilerinde bayram namazında camiler yine tıka basa doldu.



Çoğu camilerde aynı manzara yaşanınca bayram namazı dışarda kılındı. Bayram namazından sonra cemaatle bayramlaşma merasimin ardından, kurbanlar kesildi, aile yakınları, komşular, hastalar ziyaret edildi. Çocuklar bayram hediyeleri, bayram harçlığı verilip sevindirildi.


DUİSBURG MERKEZ CAMİSİ DOLDU

Öte yandan Almanya'nın Duisburg şehrinde yaşayan Müslümanlar bayram namazı için, Almanya'nın tamamlanmış en büyük camisi olarak bilinen DİTİB Duisburg Merkez Cami'ne akın etti.


Tüm katları dolan camide din görevlisi Furkan Avcı, cemaate bayram vaazında bulundu. Kurban bayramının önemini ve bayramda yapılması gerekenleri anlatan Furkan Avcı, şehre gelen Müslüman mültecilere de, sahip çıkılması ve kurban etlerinden verilmesine dair tavsiyeler de bulundu.

Yapılan namaz tarifinin ardından Almanya saati ile 08.00’da namaza başlandı. Namazın kılınmasının ardından getirilen teşrik tekbirleri ve yapılan dua ile tamamlandı. Daha sonra cemaat, birbirleriyle bayramlaştıktan sonra evlerinin yolunu tuttu.