AvEG-Kon’un Almanya’nın Köln kentinde sürdürdüğü açlık grevi 5. gününe girdi. Tecride karşı süren açlık grevinin bugün çadır alanında saat 18.00’de yapılacak bir miting sonrası bitirileceği açıklandı.

Gün içerisinde kentin farklı kentlerinde bildiri dağıtımı yapan, gelen ziyaretçileri karşılayan direnişçiler, Hıristiyan Demokrat Parti CDU’yu ziyaret ederek dosya sundu ve tecride karşı Leyla Güven’in 7 Kasım 2018‘den beri Öcalan üzerindeki tecridin son bulması talebiyle sürdürdüğü süresiz açlık grevi ve ardından yaşanan gelişmeleri aktardı.

AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk ve SKB Avrupa Koordinatörü Zeynep Diren dirrenişçiler adına konuşmalar yaptı. Leyla Güven’in 7 Kasım’da başlattığı süresiz açlık grevi direnişinin Hewler’den Strasburg’a, Galler’den hapishanalere yayıldığını belirten Selçuk, hapishanelerde 1 Mart’tan itibaren tutsaklarında süresiz açlık grevinde olduklarını belirtti. Yerel seçimlerde AKP’ye yaşatılan yenilginin, Erdoğan’ın sonunu yaklaştırdığını vurgulayan Selçuk, 5 Nisan’da saat 18.00’de açlık grevinin bitiş mitinginde, direnişlerinin bundan sonraki etabı hakkında önemli açıklamalarda bulunacaklarını belirtti.

Diren: Mesajımızı aldık ve harekete geçtik

Çadır alanına gelen yürüyüş kitlesini SKB adına selamlayan Zeynep Diren ise, Leyla Güven’in 7 Kasım’da başlattığı ve dört bir yana yayılan direnişin, 1 Mart’ta süresiz açlık grevi direnişinde olan kadın tutsaklardan Muhabbet Kurt ve Hülya Gerçek’in eylemlerinin mesajlarını aldıklarını ve harekete geçtiklerini belirtti.

Diren, SKB olarak başından beri direnişin sesi olmaya çalıştıklarını, Berlin-Brüksel-Strasburg turu ile parlamentoları ziyaret ettiklerini ve dosyalar sunduklarını belirtti.

Bugün çadır alanında saat 18.00’de yapılacak bir mitingle bitirilecek olan 5 günlük açlık grevinin bundan sonraki etabı hakkında da bilgiler verilecek.