Sabah saat 9’da mahkeme önünde başlayan gösteri esnasında, konuşmalar yapıldı ve ırkçılı karşıtı dövizler taşındı. Grubun içinden bazı kişilerin mahkeme salonuna izleyici olarak girmesiyle devam eden eylem yaklaşık 2 saat sürdü 

Almanya'nın Münih kentinde devam etmekte olan Neonazi NSU terör örgütü davası, 
ATİF ile ATİGF üyeleri ve tarafarlarının mahkeme önünde yaptıkları protesto eylemiyle teşhir edildi. Mayıs 2013 den beri devam eden NSU davası sürecinde, ATİF ve ATİGF dördüncü kere mahkemenin önünde kitlesel protesto gösterisinde bulundu. NSU adlı Neonazi faşist örgüt davasının en son oturumu, 10 Nisan tarihinde yapıldı. ATİK üyeleri, taraftar ve dostlarıyla birlikte mahkeme önünde dağıttıkları bildiriler ve taşıdıkları dövizlerle Almanya'daki ırkçılığın gittikçe kurumsal hale geldiğine dikkat çektiler. 

Konuşmacılar olarak Rosa Lüxemburg Vakfı-Bayern ve Alevi Gençlik Birliği-Bayern de yer aldı. Ayrıca Münih Anti-Faşist Komitesi adına da dayanışma mesajı sunuldu.

İlk olarak sözü alan ATİF temsilcisi, NSU dava sürecini Alman devleti ile faşist yapılanmanın birlikte hareket ettiğini ortaya çıktığını, Almanya'da devletsel ve kurumsal ırkçılığın büyük bir ivme kazandığını, bunu en açık bir şekilde NSU davasında gördüklerini söyledi. Faşizme ve ırkçılığa karşı ortak ve aktif mücadeleye çağırdı. Konuşmalar sırasında sık sık enternasyonal dayanışmayı ve faşizme karşı mücadeleyi vurgulayan sloganlar atıldı. Sözü alan diğer konuşmacılar da faşizm ve ırkçılık konusunda aynı temelleri vurguladılar ve kalici mücadele çağrısı yaptılar. Konuşmanın ardından bir grup, mahkemeye gözlemci sıfatıyla katıldılar. Ortak mücadele vurgularının sıklıkla yapıldığı eylem, atılan sloganlarla sona erdi.