Bahar'a yapılan otopsinin ardından, DİTİB Gaggenau SultanAhmet Camii’nde cenaze namazı kılındı. Sultanahmet camii din görevlisi Mustafa Çelik'in kıldırdığı cenaze namazına katılım yoğun oldu. kılınan cenaze namazına acılı baba Dursun, anne Ayfer, aile yakınları, Bahar'ın arkadaşları ile vatandaşlar katıldı. 

 

CENAZE NAMAZINDA GÖZYAŞLARI SEL OLDU

 

Cenazeye katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Gençlerin ölüm haberini alan dostları ve arkadaşları Sultanahmet camii ne akın etti. Bu acı haberi alan yakınları, "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın, bu acıya dayanmak çok zor. Allah sabır versin, bu son olsun" diye dua ettiler.

 

Erdoğan ailesinin 5 çocuğundan ortancası olan Bahar'ın ölümü Bretten, Rasttat ve Gaggenau ve çevresini yasa boğdu.


Gençlerin yakın arkadaşları, "Bahar daha hayatının baharında gencecik cıvıl cıvıl hayat doluydu” dedi.

 

Cenaze namazında bir konuşma yapan Gaggenau Sultanahmet camii din görevlisi Mustafa Çelik, son günlerde benzer hadiselerin sıkça yaşandığına dikkat çekerek, “Hayatının baharında çocuklarımızı bir hiç uğruna katledenleri lanetliyoruz” dedi. Çelik, şiddetin, terörün ve kabalığın dini, ırkı, milleti olmadığını, tüm semavi dinlerinin şiddetin, terörün ve kavganın karşısında olduğunu belirterek “Biz Karlsruhe polisine güveniyoruz, olayın faili biran evvel yakalanarak adalete teslim edilmelerini bekliyoruz. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın” diye konuştu.

Bahar ve kızının cenazesi aynı tabutla THY uçağıyla Stuttgart'tan İstanbul'a, oradan da Sinop’a gönderilecek. Cenaze Ayancık ilçesinde toprağa verilecek.

 

BULANA 5 BİN EURO

Karlsruhe polisi, Bahar ve kızını bıçaklayan baba Erdal Tunç için özel ekip oluşturdu.Karlsruhe polisi, 23 yaşındaki katil zanlısı Erdal Tunç'la ilgili olarak 10'a yakın ihbarı değerlendiklerini, ancak henüz olumlu sonuç alamadıklarını bildirdi. Schengen ülkeleri genelinde aranan Tunç'un yakalanmasına katkıda bulunacaklara 5 bin Euro ödül verileceği açıklandı. Bilgi vermek isteyenler polisin 07251/726-201 ya da 0721 939 5555 nolu numaralarını arayabilirler.

 

Karlsruhe Polisinin yaptığı açıklamada, genç kadının bütün çabalara rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Hamileliğinin dokuzuncu ayında olan genç kadın geçen hafta Cumartesi günü kaldırıldığı hastanede yaşama döndürülmüş,

sezeryanla yapılan ameliyatta ağır yaralanan bebeği de kurtarılamamıştı.

Genç çift iki sene önce Bretten kasabaya taşınmışlar ve bir yaşında bir erkek çocukları vardı. Hamile olan kız arkadaşını bıçakladıktan sonra kayıplara karışan Erdal Tunç bütün aramalara rağmen bulunamadı. Erdal Tunç’un Almanya dışına kaçtığı tahmin ediliyor. Bahar Erdoğan'ın katil zanlısı olan sevgilisi Erdal Tunç (23) hakkında geçtiğimiz hafta uluslararası arama emri çıkartıldı. Yurtdışına kaçmış olabileceği tahmin edilen zanlının fotoğrafını paylaşan güvenlik güçleri, zanlının 1.70 boylarında, güçlü yapılı ve hafif göbekli olduğunu belirttiler.