DW, Brandenburg eyaleti İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına dayanarak durumun ciddiyetini koruduğunu bildirdi. Mühlberg'de Elbe Nehri'nin taşması sonucu geçtiği bölgeler su altında kaldı. Nehrin su düzeyinin  9,86 metreyi bulduğu 2002 yılında yüzyılın sel felaketi olarak adlandırılan sel sırasında ise su seviyesi 9,98 metre olduğu hatırlatıldı. Nehrin su seviyesinin normalde yaklaşık 2 metre olduğu, Elbe Nehri'nde su seviyesinin artmaya devam ettiği ve en yüksek seviyeye yarın ulaşmasının beklendiği vurgulandı.

Saksonya –Anhalt eyaletinde bulunan Wittenberg'de sel sualtıyla mücadele çalışmaları sırasında 74 yaşındaki bir kişi bir inşaat aracının altında kalarak öldü.

Selden ve taşkından etkilenen Bitterfield'a giden  Başbakan Angela Merkel, “Elden gelen her şeyin yapacağız” dedi. Benzer destek sözü de Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere’ den, Saksonya-Anhalt eyaletindeki sel bölgelerini ziyareti sirasında geldi.

Alman Ticaret ve Sanayi Odası, selin bilançosunun 2002 yılından daha yüksek olmasından endişe edildğini açıkladı.  Oda Başkanı Eric Schweitzer, “2002 yılında sel sularının yol açtığı ekonomik zarar 11 milyar euro civarındaydı. Bazı bölgelerde zararın boyutları 2002'den daha yüksek olabilir” dedi.

HER TARAFTA KUM TORBASI

Almanya'nın doğusundaki Elbe Nehri’nin geçti Dresden kentinin bir bölümü gönüllülerin ve askeri birliklerin çabalarına, kum torbaları ile barikatlar oluşturmalarına rağmen su altında kaldı. Ülkenin doğu kesiminde su altında kalan bir hayvanat bahçesindeki hayvanları kurtarmak için yoğun çaba harcandı. Almanya'nın yanı sıra Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Slovakya'yı vuran sel felaketinde en az  20 kişi öldü.