-Süheyla Kaplan-

   Duisburg



 

Toplam 14 dernek ve çatı kuruluşunun birlikte yaptıkları açıklamada şu mesajlara yer verildi. "‚Hükümetin başlattığı sürecin giderek "PKK şovuna dönüşmesinin ve bu konudaki sessizliğini, yasal ve Anayasal suç işlenmesini görmezlikten gelmesini Milletimiz şaşkınlıkla izlemektedir. Bu tür eylemlere müsaade edilmesinin yasalar ve Anayasaya göre suç olduğunu, hiç bir adaletle ya da barış gibi savsatalar ile izah edilemeyeceğini Başbakan Erdoğan’a ve AKP Hükümetine hatırlatmak isteriz". Başbakan  Erdoğan ve Bülent Arınç’ın daha bir yıl önce verdikleri demeçlerde PKK ile "pazarlık yapmak, görüşmek şerefsizlik, namussuzluk ve ahlaksızlıktır, bunu yapanlarda şerefsiz, namussuzdur“ sözlerini kendilerine hatırlatmak istediklerini belirten sivil toplum kuruluş temsilcileri, "Ne oldu da şimdi bu sözleri Başbakan Erdoğan ve Arınç yemek durumunda kalmışlardır, kendilerine sormak isteriz" dediler.

 

 

 Açıklamanın devamında şunlara yer verildi: "Bizlerin tıpkı diğer etnisiteye sahip vatandaşlarımızla olduğu gibi kürt kökenli vatandaşlarımızla hiç bir problemimiz yoktur. Onların anayasal olarak aynı haklara sahip olmaları konusunda hiç bir problemimiz yoktur. Herkesin din, dil, ırk, mezhep ayrımı olmaksızın aynı hak ve eşitliğe sahip olmasından yanayız. Zaten her Türk vatandaşı gibi onlarda Anayasa ve yasalar önünde eşit hak ve özgürlüklere sahiptirler. Bunun en güzel örneği Bakanlar kurulundaki Bakanların etnik kökenine bakılırsa, rahatlıkla görülecektir.

 


"%50 oy aldım diye hiç kimse ve hiç bir Parti'nin Türkiye'nin tapusuna sahibim edasında olamayacağını, Türkiye’nin tapusunun, Türkiye’ye  din, dil, irk, mezhep ayrımı olmaksızın vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin, yani Türk Milletinin olduğunu  Başbakana hatırlatırız. Kendilerine bu Milletin gecici olarak 4 yıllığına ülkeyi , bir takım entrika ve gizli dolaplar ile değil, dürüstçe yönetme yetkisi verdiğini hatırlatırız"

 


 

21 Mart 2013 günü yapılan Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında, Apo Posterleri açılırken, Kürdistan Tişörtleri giyilirken ve „Başbakanım, savaşa da, barışa da hazırız“ pankartları taşınıp devletimiz açık açık tehdit edilirken, devletin güvenlik güçlerinin nerede olduğunu Hükümetten izah etmesini istiyoruz. Orada alan güvenliğini yaklaşık 1.500 kişilik PKK’li grup sağlarken, Polis, Asker ve Hükümetin ilgili birimleri, Hakim ve savcılar neredeydiler? Bunu acilen Hükümet Milletimize izah etmeli, Devlet o gün orada yok muydu sorusuna acilen cevap vermelidir.

 


 Hükümet ve Başbakanın bu ihanete varan politikasını bir an önce gözden geçirerek, Türkiye'yi ateşe atacak bu süreci derhal kontrol altına almasını, bunu yapamıyorsa, derhal istifa etmesini talep ediyoruz." denildi.

 
Ortak Basın Açıklaması Yapan Dernekler / Çatı Kuruluşları:


Almanya Türk Dernekleri Birliği,Oberhausen Türk Birliği,Kars Dostluk Derneği,Yurt Dışında Giresun Derneği,Lünen Ülkü Ocağı,Giresun Mülheim Uyum Derneği,Lünen Posoflular Derneği,Giresun Verdol Derneği,DITIB Heiligenhaus Derneği,Düsseldorf Akademisyenler Derneği,Kıtalar Arası Giresun Eğitim Derneği,Doğu Türkistan Informasyon Merkezi,Avrupa Sinoplular Derneği,Dortmund Atatürkçü Düşünce Derneği,