Mustafa Akpolat

Almanya'da merkezi Köln'de bulunan Anadolu Federasyonu tarafından ırkçılığa karşı düşünce özgürlüğü ve örgütlenme hakkı ile Siyasi Tutuklulara Özgürlük için, 18 Mart tarihinde Köln'de başlayan ''Uzun Yürüyüş'' eyleminin 27 Mart tarihinde Stuttgart'ta bitirileceği açıklandı.

 21 Mart tarihindeki Hamburg durağında değişik parti, kurum, kuruluşlarla ve milletvekilleriyle görüşmelerde bulunularak, uzun yürüyüşün amacı konusunda bilgilendirmede bulunulacağı ve değişik etkinliklerin gerçekleştirleceği belirtildi.


18 Mart-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ''Uzun Yürüyüş''le, Almanya'da ve Avrupa'da konser düzenlemeyi, ırkçılığa karşı çıkmayı, derneğe gelip gitmeyi, dergi dağıtmayı ‘suç’ sayan anti-demokratikliğe karşı, Anadolu Federasyonu üzerindeki keyfi, haksız, hukuksuz baskıları protesto etmek için, Anadolu Federasyonu üyesi tutsaklar üzerindeki tecriti ve baskıları Almanya'da yaşayan tüm halklara duyurmak için, "ırkçılığa karşı çıkmak suç değildir, görevdir'', sloganıyla, "Siyasi tutsaklara özgürlük" talep edilmekte.


Açıklamada, ''NSU Mahkemesine katılacak olan ''Uzun Yürüyüş'' aktivistleri, Köln, Mönchengladbach, Wuppertal, Düsseldorf, Bochum, Dortmund, Bielefeld, Vechta, Bremen, Hamburg, Berlin, Magdeburg, Wiesbaden, Mainz, Mannheim, Karlsruhe, Münih, Stutgart hattını izleyerek, Almanya hapishanelerinde tecritin simgesi olan, zulmüyle ünlü Stammheim Hapishanesi önünde bitireceğiz.'' denilen açıklamda, ayrıca şu görüşlere yer verildi. ''Haklar direnilerek kazanılır. Irkçılığa ve yabancı düşmanlığına, ancak mücadelemiz ve örgütlenmelerimizle dur diyebiliriz. Avrupa demokrasisi, bir yandan ırkçılığın önünü açmakta, ırkçı çetelerin hamiliğini yapmakta, bir yandan da düşünce özgürlüğünü, örgütlenme hakkını kısıtlamaktadır. Bugün devrimci, demokratik kurumlar, ’suçlu’ olarak görülmekte, yayınlar yasaklanmakta, evler, dernekler basılmakta, Alman Die Linke partisi bile Anayasayı Koruma Örgütü tarafından suçlu görülüp "takip edilmekte"dir. İşte bu nedenle; Örgütlenme hakkı ve düşünce özgürlüğü için yürüyüş çok önemlidir.'' denilen açıklamda, tüm demokratik kurum, kuruluş ve kişilerin, Uzun Yürüyüş'ün kortejlerinde, mitinglerinde, gösterilerinde, standlarında buluşarak eyleme destek verilmesi istendi.

Uzun Yürüyüş'ün 21 Mart tarihinde Hamburg durağındaki programı:

Saat 09:00'da Anadolu derneğinde toplu kahvaltı, Altona, Ottenser Hauptstrasse, Mercado önünde: Saat 10.00 - 11.30 arası, bildiri dağıtımı, destek imzalarının toplanması, Saat 12.00- 13.30 arası Rote Flora, Schulterblatt'ta Basın toplantısı, Saat 14'te Hamburger Rathaus, parlamentoda milletvekillerini, ziyaret ederek bilgilendirme dosyası verilecek, Saat 16.00-18.00 arası değişik kurumlar ve gazeteler ziyaret edilecek ve bilgilendirmede bulunulacak, Saat 20'de, Brigittenstrasse 5'de bilgilendirme toplantısı yapılacak.