Süheyla Kaplan- Berlin

 

Festivalde SPD’nin Başbakan adayı Peer Steinbrück, sosyal demokratlara hitaben yaptığı konuşmada asgari ücret, kadın-erkek eşitliği, vergi kaçakçılığına karşı ortak mücadele, ekonomik kriz ve çifte vatandaşlık gibi konuların önemine değindi.

 

SPD’nin kuruluşunun 150. yıldönümünde hala kadınların erkeklerle maaşlarının eşit olmadığını ve işçilerin ‘kiralık işçi’ statüsünde çalıştırıldıklarına dikkat çeken  Steinbrück, göçmenlere çifte vatandaşlık hakkının verilmesi gerektiğini savundu.

 

Gölge Kabinede Bakanlıkta İsmi Geçen Yasemin Karakaşoğlu

 

‘’GÖÇMEN ÇOCUKLAR İÇİN AYRI BİR REFORMA GEREK YOK’’

 

SPD’nin gölge kabinesinde yer alan SPD’nin iktidara gelmesi durumunda Eğitim Bakanı olması beklenilen Bremen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Karakaşoğlu, bu görevin kendisine teklif edilmiş olmasından dolayı büyük gurur duyduğunu söyledi.

 

Karakaşoğlu, ‘’Eğitim konusunda ideal biriyim. Bu konu büyük bir konu. Bana teklif edilmiş olmasından dolayı büyük gurur duyuyorum. SPD bir benim aracılığımla bir sinyal vermek istiyor’ dedİ.

 

Anadilin de önemine değinen Karakaşoğlu, göçmenler için ayrı bir reforma gerek olmadığını ifade ederek, ‘’Ana dil konusuna çok ağırlık vermeliyiz. Ana diller ilgisi olan Alman çocuklarına da yönelik olmalı’ şeklinde açıklamada bulundu.

  

BERLİN’E HAMBURG’LU SOSYAL DEMOKRATLARDAN ÇIKARMA

 

Öte yandan Hamburg eyalet Başbakanı Olaf Scholz, SPD Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, SPD Federal Milletvekili adayı Metin Hakverdi, SPD Federal Milletvekili Johannes Kahrs, SPD Hamburg Milletvekili Alİ Şimşek, SPD Hamburg-Mitte İlçe Belediye Meclis Üyesi Muammer Kazancı, çok sayıda Alman politikacı ve Hamburg’lu sosyal demokratlar özel trenle Berlin’deki büyük festivale katılmak üzere Hamburg’dan hareket etti.


BERLİN’DE GÖÇMEN VE ÇEŞİTLİLİK ÇALIŞMA GRUBU TOPLANDI 


Öte yandan SPD bünyesinde faaliyet gösteren Göçmen ve Çeşitlilik Çalışma Grubu, SPD Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz Başkanlığında toplandı.

 

Göçmenlerin sorunlarının ele alındığı ve basına kapalı yapılan toplantı sonrasında bir açıklamada bulunan Özoğuz, Alman Sosyal Demokrat Parti’nin Avrupadaki partiler arasında en eski ve köklü bir parti olduğunu tekrarlayarak, 22 Eylül’de yapılacak Almanya genel seçimlerinin göçmenler için önemli olduğunu söyledi.

  

‘MUTLAKA SANDIĞA GİDİLMELİ’

 

Alman vatandaşı göçmenlerin oylarının Almanya seçimlerinde belirleyici olduğuna işaret eden Özoğuz, göçmenlerin mutlaka 22 Eylül’de sandıklara giderek oy kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

 

SPD Hamburg Milletvekili ve Göçmen ve Çeşitlilik Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Ali Şimşek ise, SPD’nin 150. yıldönümünün özüne yakışır bir şekilde kutlandığını  belirterek, ‘’Berlin’deki kutlamada SPD’nin emekçinin, işçinin yanında olduğu bir kez daha hatırlandı’’ dedi.

 

Şimşek ayrıca, göçmenlerin seçimler konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayarak, göçmenlerin sorunlarını ancak SPD’nin çözebileceğini sözlerine ekledi.