Alman televizyonları paralı otoyol tartışmasına geniş yer ayırmayı sürdürüyor. Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, yabancı plakalı otomobillerden otoyol ücreti alınmaya başlayacağını açıklarken yeni uygulama ile ülkedeki otoyolları kullanan yabancı araçların yolların yapımında kullanılan finansmana katkı sağlayacağını bildirdi. Komşu ülkelerle temasta bulunduklarını ifade eden Dobrindt, “Onları ikna etmeye çalışıyorum. Yolları kullananların bakımından sorumlu olması adalettir” dedi. Bakan Dobrindt, tatil için İtalya’da kullandığı güzel yollar için 64 euro’yu istekli ödediğini belirtirken  “Aynı istekliliğin dışarıdan gelen ve Almanya’nın yollarını kullanan sürücülerde olmasını istiyorum. Bundan başka bir şey dilemiyorum” diye konuştu.

Başbakan Angela Merkel tartışmalara neden olan Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt’in otoyol ücreti konseptinin itibarsız hale getirilmemesini istedi.
Avusturya’da 17 yıldan bu yana uygulanan ‘Vinyet’ olarak bilinen otoban bileti sisteminin Almanya için de örnek olabileceği belirtildi. Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise otobanları kullanan tüm sürücülerden ücret alınmasını istedi. Almanya’da dinmek bilmeyen bu tartışmada yeni uygulamanın özellikle Almanya’nın sınır bölgelerinde turistlerin ülkeye gelip alışveriş yapmasını olumsuz etkileyeceği öne sürülüyor.