Fransa'da yasak olan kumar otomatlarının Almanya'da lokallere konulması yasaklanmak isteniyor. Senelik cirosu 18 milyar 100 milyon euroyu geçen 240 bin adet kumar otomatının lokallerde yasaklanması için Alman Belediyeler Birliği girişim başlattı.  Birlik tarafından yapılan açıklamada, giderek artan bağımlı sayısına dikkat çekilerek, herkesin kolaylıkla girebildiği lokal ve bar gibi mekanlarda otomatların yasaklanması istendi.

GENÇLER ARSINDA BAĞIMLILK ARTTI

Alman  Belediyeler Birliği Genel Müdür Yardımcısı Helmut Dedy, 2006 senesindeki liberalleştirilmeden sonra ülkede lokal ve barlardaki otomatların sayısının üçte bir arttığını kaydetti. Dedy, ülkede 500 bin kişinin otomat bağımlısı olduğunu ve tedaviye ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi. Özellikle gençler arasında otomat bağımlılığının artması ürkütürken, 18 yaş altı yasağına da uyulmadığı kaydedildi.

KURULACAK HÜKÜMETE YASAKLAYIN ÇAĞRISI

Belediyeler Birliği,  kurulma aşamasında olan yeni hükümete bir çağrıda bulunarak, lokal ve barlara konulacak otomatların yasaklanması konusunda destek istedi. Belediyeler Birliği, otomatların özel kumarhanelere konulması durumunda gençlerin kapı girişlerinde daha sıkı kontrol edebileceğine inanıyor. Almanya’da devletin otomatlardan yüksek vergi alması yasaklığı zorlaştırıyor.