Yeni düzenlemeyle aynı iş kolunda faaliyet gösteren farklı sendikalardan en çok üyesi olan sendikanın yaptığı toplu iş sözleşmesi tüm gruplar için geçerli olacak. 

Federal Parlamentoda oylama öncesi yapılan tartışmada Federal hükümetin Sosyal Çalışma Bakanı Andrea Nahles (SPD). muhalet tarafından sert dille eleştirildi. Küçük sendikaların grev ve diğer sendikalarla koalisyon hakkını engelediği ileri sürülen yasanın geri çekilmesi talebi reddedildi. Yeni yasayla işveren, işletmelerde daha fazla üyesi olan sendika ile toplu sözleşme masasına oturacak.

İKİ GÜN ÖNCE SONA EREN DEMİRYOLU GREVİ HAZİRAN AYINA ERTELENMİŞTİ



Haziran ayına ertelenen grev görüşmelerini Thüringen Eyaleti Başbakanı Bodo Ramelow ( Sol Parti) ve Brandenburg Eyaleti eski Başbakanı Matthias Platzeck (SPD) yürütecekti. 
17 haziran 2015 tarihine kadar sürmesi öngörülen arabuluculuk süreci boyunca herhangi bir iş bırakma eylemine gidilmemesini öngörülüyordu. 

 ANAYASAYA AYKIRI TARTIŞMASI BAŞLADI

Yasanın çıkmasında, özellikle Alman Demiryolları Deutsche Bahn DB ile Makinistler Sendikası GDL arasında 10 ayı aşkın bir zamandır sürmesi ve dokuz kez grev yapılmasına rağmen bir sonuç alınamaması ile Pilotlar Sendikası Cockpit tarafından yapılan ulaştırma alanındaki uzun grevlerin etkili olduğu belirtiliyor. 


Federal Parlamentoda bu sabah görüşülen yasaya 448 milletvekili kabul oyu verirken, 126 vekil ret, 16 vekil ise çekimser oy kullandı. Yaz aylarından itibaren geçerli olacak yasa, yeni bir tartışma başlattı. Küçük sendikaları etkisizleştiren ve alacakları grev kararını geçersiz kılan yasanın Anayasaya aykırı olduğu öne sürülüyor. Focus Online GDL, Cockpit, Doktorlar Sendikası Marburger Bund gibi sendikaların anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal başvurusu yapacaklarını duyurdu.