İrfan Erdoğan- Köln

 

Türkiye'den Grup Kardeş Türküler, Köln'den Rolly Brings & Kent Coda ve Ulaş Genç ile Mikail Aslan'ın sahne aldıkları gecede söylenen türküler ve şarkılarla kitle coştu. 5 bin kişinin katılım sağladığı gecede sık sık "Yaşasın uluslararası dayanışma" , "Yaşasın halkların kardeşliği" vb sloganları eşliğinde şenlik devam etti.

 

DİDF adına bir konuşma yapan genel başkan Alev Özlem Demirel şunları söyledi " Yaklaşık bir aydır ülke genelinde büyük bir halk direnişi yaşanıyor. Yalan ve şiddeti temel alan AKP hükümetine karşı ortaya çıkan öfke seli tüm dünyada sempati topluyor. Komşu Yunanistan´dan Brezilya´ya her yerden, " Diren Türkiye yalnız değilsin " mesajları geliyor...Gezi Parkı ve Taksim´i insanızlaştırarak olayları çözeceğini sanan hükümetin karşısında şimdi yüzlerce park, yüzlerce meydan duruyor; hemen hergün yeni eylem biçimleri çıkıyor..

.AKP eliyle ezdiği bütün kesimler, ilk kez bu kadar güçlü bir ortak mücadele zemininde hareket etmekte, demokrasi ve özgürlük sorunu çözülmeden ne Alevilerin, ne Kürtlerin, ne emekçilerin ne gençlerin tek başına sorunlarını aşamayacağı çok daha bariz biçimde ortaya çıkmıştır.


Bu anlamda demokratik güçlerin tek tek veya beraber düzenleyeceği protestolar, etkinlikler vb. dışında, işyerlerinde okullarda, semtlerde yerli halkı değişik biçimlerde aydınlatma ve harekete geçirme; sendikalar, değişik kitle örgütleri, demokratik insiyatifler ve aydınların tutum almasına yönelik çalışmalar büyük önem taşımaktadır. Çünkü kalıcı olarak bu ülkede yaşayan göçmen kökenli demokratik güçler olarak mesele kendi örgütlerimiz Türkiye halkıyla dayanışmasından ibaret değildir; doğal bir parçası olduğumuz buradaki yerli halkı ve onun örgütlerini Türkiye´de gerçekler ve demokrasi mücadelesi konusunda duyarlı kılabildiğimiz ölçüde asıl rolümüzü oynamış olabiliriz " dedi..

 

Daha sonra Türkiye´den dayanışma konserine katılan Emek Partisi merkez yöneticilerinden Güven Gerçek de bir konuşma yaparak şunları söyledi " Emek partisi olarak buradaki dayanışmanız ve çabalarınız bize güç veriyor.





Halklarla dalga geçmeye çalışan AKP hükümeti gösterilen bu dayanışmalar karşısında şaşkına uğramış durumda. Dünyayı kendilerinde ibaret sayanlar boyunun ölçüsünü kısa sürede almışlardır " dedi.

 

DİDF dışında değişik örgüt ve kuruluşların taraftarlarının da yer aldığı dayanışma konseri gecenin geç vakitlerine kadar coşkulu bir şekilde devam etti.