CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'de Düsseldorf ISS Dome Salonu’nda Avrupalı Türklerle buluşacak. Almanya'da 1 milyon 400 bin seçmen bulunuyor. 

CHP Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (CHP-NRW) Birliği Köln teşkilatı da seçmenlere ulaşmak için sokak çalışması yapıyor. CHP'liler çarşı ve pazarlarda partilerinin Almanyalı Türklere yönelik seçim vaatlerini içeren el ilanları dağıtarak seçmenden oy istiyorlar. CHP- NRW Köln teşkilatı üyeleri el ilanlarını dışarıda ulaşamadıkları seçmenlerin ise posta kutularına bırakıyorlar. 

“CHP UMUT OLARAK GÖRÜLÜYOR”

Sokak çalışmasının gayet başarılı geçtiğini ifade eden CHP- NRW Köln Teşkilatı Başkanı Hüsnü Şahin şunları söyledi:
“Her yurttaşla el sıkışmaya çalışıyoruz. Çok verimli olduğunu düşündüğümüz bir çalışma içindeyiz. Sokak çalışmaları sırasında biz de çok şey öğrendik. Halkımızın beklentilerini de sürekli alıyoruz. Vatandaşlardan gelen tepkiler olumlu. Herkes Türkiye'deki demokrasi mücadelesi için CHP'yi bir umut olarak görüyor. Ama tabii CHP'den talepleri var. Öyle sanıyorum ki, Sayın Genel Başkan sorunları ve bunlara yönelik çözümleri 25 Nisan'da Düsseldorf'ta yapılacak toplantıda halkımıza duyuracaktır. Bana göre 7 Haziran seçimleri Türkiye için bir milattır. Özgürlük ve demokrasiden yana olan güçlerin desteğiyle CHP seçimi kazanmalıdır. Farklı bir sonuç çıkarsa şüphesiz özgürlük ve demokrasi mücadelesi devam edecektir. Ama mücadele çok daha zorlaşacaktır.”